stad aalst

Locatie Utopia Aalst
Startdatum 19u30
Prijs per persoon Gratis
Categories
  • Cultuur
Organisatie Utopia

INFO

Utopia zet donderdag 21 juni voor het eerst de deuren wijd open om de Aalstenaars te verwelkomen. Om dit bijzondere moment in de kijker te zetten, brengen Bibliotheek Aalst en de Academie voor Podiumkunsten Aalst samen met alle Aalstenaars om stipt 20 uur de Utopia-hymne. Daarna kan je Utopia voor het eerst bezoeken en genieten van alle activiteiten in en rond het gebouw.
Het volledige programma van de openingsavond maken we heel binnenkort bekend.

---- De Utopia-hymne ---

Een hymne is volgens de Van Dale een plechtige lofzang over een bepaald onderwerp zoals een land, een godheid of een speciale gebeurtenis. De opening van Utopia is dus een ideaal moment om ook in Aalst een hymne te brengen. Bovendien is dit een perfect voorbeeld voor de unieke samensmelting van de bibliotheek en de Academie voor Podiumkunsten: muziek en woord worden één beleving.
Yves De Pauw tekende voor de tekst, de muziek is van Karel Van Marcke, beiden docent aan de Academie.

Utopia er is voor alle Aalstenaars, daarom is het op donderdag 21 juni geen optreden maar een samenspel en samenzang met iedereen die wil. Utopia roept dan ook iedereen op om mee te komen zingen en spelen. Vanaf 19 uur verzamelen we op de Graanmarkt iedereen die wil meekomen spelen en zingen. Alle details volgen over de hymne kan je via het evenement over de hymne: 
https://www.facebook.com/events/208837876386264/ 

--- Programma openingsfeest --- 

Binnenkort hier meer info.

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat