stad aalst

Effectief naar de cinema!

30.11.17 SCHRIJF ONS!
Effectief naar de cinema!

Het zijn harde tijden op het einde van deze ongure novembermaand. Zakken vakkundig gelicht door enkele zorgvuldig uitgeplozen dolle weekends, laatste beetje financiële waardigheid verloren bij Black Friday. Cyber Monday wist er warempel nog enkele goed verstopte koperrestanten uit te tikken. Damn you, Greedy Monday!

En voor je het weet is het Sad Thursday. Een triestig boeltje. Bovendien valt er nog nergens in de verste omtrek een kerstmarktje te bespeuren om ons in een dampende glühweinketel te verdrinken. Maar, hey! Het is wel bijna weekend!

Waar ligt ons Bitcoins-fortuin om in rond te duiken als een dolfijn, er gangen in te graven als een mol, en het in de lucht te gooien zodat het op onze kop klettert?

Alvast niet op ons zichtrekening. We hebben wel nog just tien euro. Daarmee gingen we twee ticketjes voor de Prinsjenkiezink bestellen. Geen idee hoe dat kon mislopen met ons aan 45,6 Mbps door wifistations razende internet …

 

Justice League

Thor is alweer van het witte doek geslingerd, maar Justice League blijft nog even plakken. In deze superheldenteam-up bedreigen Steppenwolf en zijn leger van Parademons andermaal onze wereld. Steppenwolf, de fictieve superschurk dus. Niet die knakkers van Born to Be Wild. Die laatste bedreigen enkel de goede zeden van nonkels op trouw- en familiefeesten. Met verve, overigens.

Film Steppenwolf Born to Be Wild

Enter de norse Batman (Ben Affleck) en onze Sister from another Mister / toekomstige eega Wonder Woman (Gal Gadot, kom alsjeblief naar het Biensoigné Kerstfeest). With a little help from Aquaman (die half blote holenbeer uit Game of Thrones), Cyborg (dat zoek je zelf maar op) en The Flash (idem dito) maken ze Steppenwolf duidelijk dat hij hier niet de Harvey Weinstein moet komen uithangen.

Film Justice League

En Superman (Henry Cavill)? Zit die ergens in de droogkuis op zijn cape te wachten? Of zal hij alsnog wat droge bokken uitdelen? Ga het zien!

 

Coco

Tijdens afgelopen Thanksgiving Weekend kreeg Justice League anders wel een flink pak droge bokken van Coco aan de Amerikaanse filmkassa’s.

Verbaast dat? Ja en neen. Coco is het negentiende (!) meesterwerkje dat de Pixar-tovenaars uit hun computers trommelden. Afgelopen jaren vergaten ze daarbij al eens wat extra sprankeltjes toe te voegen. Met Coco vond Pixar niet alleen de magische sprankeltjesbus terug, ze schudde er ook nog eens mee gelijk een Wehrmacht van Gratitude rondstrooiende Ingeborgs op doortocht bij Van Gils & Gasten.

Film Ingeborg jaagt Sven Nys de stuipen op het lijf bij Van Gils Gasten

Het verhaal? De jonge Miguel wil het maken in de muziekwereld. Zijn familie ziet dat even neig zitten als Sven Nys die net een Wehrmacht van Gratitude rondstrooiende Ingeborgs op doortocht bij Van Gils & Gasten zag passeren.

Schud, schud met die magische sprankeltjesbus!

Screenshot Coco Pixar Disney

En plots belandt de kleine musicus in de Mexicaanse onderwereld. Daar ontspint zich een klinkend avontuur vol kleurrijke en beenderige luitjes. Masseer die trommelvliezen en ontvang die vinnige guitarróns, guitarra’s, violíns, trompeta’s, arpa’ en vihuela’s met open armen!

 

Murder on the Orient Express

Murder on the Orient Express tuft pas op 6 december in de vaderlandse filmzalen. Dat is hoe treinen voortuffen. Met vertraging. Altijd heibel en gedoe met die locomotieven.

Doch, de Orient Express is niet bepaald een NMBS-boemeltrein. Gezellig anno 1934 met een select kransje chichi volk door Europa cruisen. Af en toe passeert er een pinguïn met een karretje vol lekkers. ’s Nachts heerlijk pitten in je stijlvolle privé-coupé.

Film Murder on the Orient Express

Maar dan! Een moord! Welke reiziger heeft dat bloederig steekwerk op zijn kerfstok? Toch niet dat vrome missionarisvrouwtje (Penélope Cruz)? Die promiscue rijke weduwe (Michelle Pfeiffer)? En wat zit die professor (Willem Dafoe) zo unheimlich te grijnzen? Het zal toch niet de butler wezen? En waarom staat Johnny Depp daar weer zo pseudo-onopvallend te Johnny Depp-en? Johnny?!

Aan de Belgische meesterdetective (Kenneth Branagh, centraal met forse snorbaard) Hercule Poirot om deze Cluedo ASAP uit te vogelen!

 

Star Wars VIII: The Last Jedi

Voor sommige mensen is de nieuwe Star Wars een zaak van staatsbelang. Ze brandden 13 december 2017 al een eeuwigheid geleden in de hogere gebieden van het achterdeel van de cortex cerebri en de temporale schors. Wie geeft ze ongelijk? Reserveer die stoelen en tel vol spanning af naar Episode VIII: The Last Jedi.

Film Star Wars The Last Jedi

Het fel geanticipeerd nieuw hoofdstuk over de eeuwige strijd tussen goed en kwaad in a galaxy farfar away! Met hopelijk 152 minuten onvergetelijk episch vertier! ­Én maar beter ook een sluitend antwoord op de vraag: what the hell zat Luke Skywalker al die tijd moederziel alleen op de planeet Ahch-To te heremieten? Groeien er daar Bitcoins aan de bomen, misschien?

Film Luke Skywalker doesnt share Bitcoins

Luke Skywalker doesn’t share Bitcoins. Zoveel is zeker.

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat