De Pelvis leeft

06.12.17 SCHRIJF ONS!
De Pelvis leeft

In de stad waar het wemelt van de geruchten is er tot nog toe een geheim goed bewaard gebleven. Tot nog toe weliswaar. Laat ons u vertellen wat ons dit weekend overkwam.

Na het ochtendkrieken waggelden wij van de zaterdagmarkt met een buidel wijnappelsienen, een spie brokkelkaas, een halve gebraden kip, 2 kilogram hutsepotgroenten en een zak boordevol gevuld met Boules de Berlin onder de armen. Wij staken het Sint-Jorisstraatje door, op weg naar de krantenwinkel voor een Quick Pick lottobiljet en het daaraan verbonden eeuwige geluk. Tot opeens voor onze neus een pluim gifgroene rook verscheen en wij bevangen werden door een walm van potpourri. Ons laatste uur had geslagen, zoveel was zeker. En dan nog wel net in het weekend.

12 01 Explosie mayhem en ander zot gedoe

Uit het niets kwam een kleine verrimpelde kabouter met een vetkuif tevoorschijn, niet meer dan vijf appels groot, en sprak tot ons: “Gegroet sloeber, voor u staat het Orakel Chubby Checker. Kom wat dichter zodat ik mijn wijsheden met u kan delen.”

Wij waren van plan ons snel uit de voeten te maken, ware het niet dat het Orakel onze veters stevig vasthield en daarmee dat eerste voorkwam.

Hij schraapte zijn keel en zei:

“1. Discotheek La Rocca sluit haar deuren. Maar treur niet langer, de werken aan de Cinema gaan gestaag vooruit. Binnen de kortste keren verwelkomt deze hernieuwde muziektempel opnieuw allerhande feestvierders met een goede smaak.

2. Verspil uw zuurverdiende centen niet aan Bitcoin. De Tulipa Bulbi van de Semper Augustus kennen een betere beleggingshorizon.

3. Vergeet niet tijdig uw bibboeken binnen te brengen. De boetes hierop kunnen hoog oplopen.”

“Euhm, erg bedankt. Maar nu moeten wij toch dringend … Moeder heeft visjes gebakken.”

12 01 Elvis dood“Wacht gij. Er is meer!”

“Oh boy.”

“De Pelvis leeft! Hij verblijft hier ondergedoken in Aalst.”

“Qui?”

“Presley Elvis, the one and only King of Rock-‘n-Roll.”

“Mr. Viva Las Vegas, Love me Tender? Sorry Meneer de Wijze, maar u dwaalt. De Grootste der Groten heeft ons al veertig jaar verlaten. Schouwrock zette hem afgelopen maand nog in de bloemetjes tijdens hun elfjarig bestaan: ‘Omdat Schouwrock Elvis’. Trouwens veel te vroeg aan zijn eind gekomen, op het toilet dan nog."

”Niets is minder waar, mijn vriend. Hij is weliswaar al veertig jaar uit het showbizzvak gestapt, maar de King is nog springlevend.”

“En wat heeft hij dan zoal in Aalst verloren?”

“Wel dat zit zo, na al het klatergoud en vals gefonkel van Las Vegas was hij op zoek naar iets authentiek. Een soort Anti-Las Vegas. Het duurde dan ook niet lang voor zijn blik op Aalst viel. De stad die ruikt naar schelvis is een perfecte schuilplaats voor de Pelvis, zoals hij het steevast zelf verwoordt. Hij heeft zich uit het openbare leven onttrokken en leeft sinds jaar en dag ondergedoken in het Clublokaal van ene OKV K. Maar meer kan ik daarover niet kwijt.”

“En waarom vertelt u mij dat allemaal?”

12 07 Hard Rock Stammenei OLG Karnaval

“Omdat Meneer Presley de tijd rijp vindt voor een heuse kortstondige comeback. Hij heeft het nieuws opgevangen dat er dit weekend op zaterdag 9 december in café Cosa Nostra de ‘Hard Rock Staminé – Editie 2017’ wordt georganiseerd. Een sprankelend feest vol ijzersterke gitaarriffs en alom bekende meezingers. En zo een prachtig idee kan zelfs Mr. Presley niet aan zich voorbij laten gaan. Hij is al drie maanden aan het oefenen om zijn heupbewegingen opnieuw onder de knie te krijgen. Noteer het goed in uw agenda en verspreid de boodschap.”

“Zeker, zeker. Zeg Chubby, weet u toevallig ook niet de cijfers van de volgende trekking van ...”

En Poef! Onze kleine vriend was verdwenen. Dus. Zo gezegd, zo gedaan. Wie zaterdag Elvis wil zien herrijzen, rest maar één taak ... En kom achteraf niet vertellen dat wij u niet op tijd ingelicht hebben.

Morgen: hoe het orakel ons achtervolgt en opduikt in de Kringloopwinkel.

 

- Sebastiaan De Smet -