stad aalst

CIRK! 2018

Dag vriend! Jij gaat dit weekend naar CIRK!, is het niet? Gelijk heb je! Al 10 vrolijke zomers lang entert CIRK! de Aalsterse binnenstad. Wat vliegt de tijd snel voorbij als je halsbrekende toeren uithaalt. De CIRK!-curatoren spaarden kosten noch moeite voor het 10-jarige jubileum. Ongetwijfeld kreeg je ondertussen zo’n mooi opvouwbaar programmaboekje in je brievenbus. Leeft het nog?

Wat? Ben je ’t al kwijt? Opgerold om een vieze wesp neer te slaan? Geofferd aan de almachtige wc-goden? Een ongeluk komt nooit alleen. Maar kijk! Wat tuimelt er hier zomaar uit het gat in de ozonlaag? De must sees van Biensoigné! Hoera, hoezee! En geen second te vroeg, bovendien. De eerste acrobaten, dansers, marionetten en gediplomeerde dorpsgekken zijn al gesignaleerd op de binnenkoer van ‘t Gasthuys.

 

// Muzomer @ Binnenkoer van 't Gasthuys – NU! //

Ze nippen gezapig van een Barabooz-cocktail en knabbelen als goedgemutste berggeitjes op wat straatvoer van 't Klein Offer. Misschien moet jij dat ook maar eens doen. Straks schuifelt de vakantie weg en liet je de laatste Muzomer-avond uit je handen glippen zoals je waardigheid op een vrijdagnacht.

18 07 08 Zomeractiviteiten in t Gasthuys Stedelijk Museum Aalst

Nog even en Stefaan De Winter slaat Dj’s Rustle & Streets met een tuba de kop in zodat hij ongestoord het CIRK!-startschot kan geven. Laat ze maar voelen wie de baas is, Stefaan!

18 Cirk Stefaan De Winter

Pang! En dan begint het!

 

// Natxo Montero – VR 17u, ZA-ZO 16u30 @ UTOPIA //

Natxo Montero zijn een koppel varkens in spandexbroekjes. Tijdens hun absurde voorstelling Barbecho Urbano kronkelen ze rond in potgrond.

18 Cirk Natxo Montero

Wij wisten helemaal niet dat Fanny en Conny van Kenji Minogue een Spaans zijproject hebben. Laat staan dat ze ermee op CIRK! staan.

 

// Compro Oro @ Pupillen – VR 22u //

De Pupillen lenen zich als een oase van rust tussen al het circusgeweld. Je kan er je harige hobbitpoten verfrissen in een voetbadje, snuffelen aan foodtrucks en genieten van een kleinigheid of twee. Wat verlang je nog meer van dit Aalsterse El Dorado? Een streepje avontuurlijke wereldmuziek met een zeste van lysergeenzuurdi-ethylamide?

18 Cirk Compro Oro

Compro Oro fikst je dat wel even.

  

// Cie Mauvais Coton – Culbuto @ Werfplein – ZA - ZO 15u & 18u30 //

Culbuto klinkt als een scheldwoord dat ooit wel nog van pas komt. “Zwijgt, gij lelijke culbuto!” Het betekent “wiebelventje”. De acrobaten van Cie Mauvais Coton tonen je hoe goed ze kunnen wiebelen op een Chinese mast met een halve bol van 500 kilo aan. Een beetje zoals Miley Cyrus in de clip van Wrecking Ball. Hopelijk wel met wat meer kleren om het lijf.

18 Cirk Cie Mauvais Coton

Als je nadien een nieuw leven als acrobaat ambieert, kan je zaterdag- en zondagmiddag terecht op de Oude Vismarkt voor een workshop Chinese mast. Het is nooit te laat om alsnog iets van je leven te maken!

 

// Cie Didier Théron ­– La Grande Phrase @ Grote Markt – VR 18u30, ZA – ZO 17u //

CIRK! houdt al 10 jaar de vinger aan de pols. En wat voor een vinger. De opblaasbare fatso’s van Cie Didier Théron schopten het zelfs tot een meme op het toonaangevende nieuwsmedium 9GAG.

18 Cirk Hips Dont Lie

Dat heet dan: een vinger met de V van “pakt snel wat Instagramfoto’s want deze zotheid gaat sowieso hard viraal!”.

 

// Cirque la Compagnie – L’Avis bidon @ Statieplein – ZA-ZO 16u & 20u //

Achter Cirque la Compagnie schuilen vier potige fransozen die allerlei opmerkelijke dingen met een Chinese mast, bascule en messen doen. Tussendoor zingen deze acrobatische boefjes ook nog eens vuile liedjes.

18 Cirk Cirque la Companie

Kortom: het Franse bastaardkind van Aalst Carnaval en een doordeweekse avond op het Statieplein.

  

// CINEMA-bar @ Hopmarkt ­– DRIE DAGEN LANG //

De komende drie dagen wrijf je geregeld in je oogjes van verwondering en verbazing. Moet je af en toe even gaan zitten en op je effen komen. Misschien heb je na zoveel straattumult wel een watertje of zelfs een colaatje nodig. Dat kan allemaal in de CINEMA-bar. Kijk maar!

18 Cirk Cinema Bar

De barmeid schenkt je tandglazuur bedervend drankje al in met haar gulste lach. Die op eikenhouten vaten ten ruste gelegde fles Bacardi Reserva staat daar uiteraard alleen maar voor de show.

 

// SOIREE JUBILEE @ Pupillen – ZA 22u //

Wat? Geen Bal Populair dit jaar? Moest mama daarvoor taxi spelen? Hebben de sossen hiervoor massaal gedemonstreerd op het Statieplein? Wat nu geblazen? Geen paniek, slappe kneus. Voor de 10de CIRK!-verjaardag krijg je iets veel beters. Hupsakee: SOIREE JUBILEE! De multifunctionele dames van Guapa Creations zorgen “voor een nooit geziene combinatie van paaldansbattles en popcornmachines”.

18 Guapa Creations

Dat klinkt best aardig ongezien, ja! En dan moet de popcorn nog komen!

18 Cirk Soiree Jubilee Zaterdag 25 augustus 2018

Alsof palen en popcorn niet genoeg zijn, rijgt het fenomeen MC Jordy hits en oldies met zoveel furore en ballen aan elkaar dat ze terstond een contract krijgt aangeboden als resident DJ voor de komende 10 jaar.

 

// Kartonnen belfort @ Grote Markt – ZA 14u-22u & ZO 19u //

De Franse kunstenaar Olivier Grossetête trekt zaterdag met 1.300 dozen en 24 kilometer plakband een 20 meter hoog bouwwerk op dat verdacht veel op een kartonnen versie van het Belfort lijkt. Daarvoor heeft hij krachtpatsers nodig, want 1.3000 karton dozen wegen meer dan je zou vermoeden.

18 Cirk Kartonnen dozen

Geduld. Momenteel lijkt het vooral op een three of a kind van achten.

Zondagavond mag het kartonnen Belfort weer lekker tegen de grond. Gaat de Franse kunstenaar er met half Aalst tegen pissen, rekent hij op het kwakkelende Belgische weer, of heeft hij nog een zotte tovertruc in de mouwen van zijn chemise zitten? Spectaculair wordt het zeker!

 

// 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 … @ Grote Markt – ZO 22u //

Het 10-jarige CIRK!-jubileum eindigt zondagavond om 22u met een mysterieuze slotact. Volgens de Van Dale betekent mysterieus zoveel als “geheimzinnig” en “raadselachtig”.

18 Cirk Pupillen

Ondanks de vele klappen van onze Biensoigné-riem en het gewapper met een kwartet drankbonnetjes houden de programmators de lippen stijf op elkaar. We kunnen enkel zeggen dat er veel kabaal, lichtjes en stomverbaasde blikken mee gemoeid zijn.

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat