stad aalst

Vergaar eeuwige roem!

De tijd op dit ondermaanse is kort. En daarboven wordt het er al niet veel beter op: zelfs de ringen van Saturnus brokkelen af. Gelukkig bestaan er manieren om het leven te verlengen. “La poésie, c'est le temps durant lequel un homme oublie qu'il va mourir”, wist een welbespraakte fransoos al. Daarom slaan je geliefde Biensoigné, Utopia en de sympathieke VZW Snor de handen in elkaar voor een bierkaartjespoëziewedstrijd.

 

Een bierkaartjespoëziewedstrijd?

Tijdens je nachtelijke plundertochten en het decimeren van de drankvoorraad van gerenommeerde Aalsterse etablissementen als Bar Romarin, Café Safir, Café Vredeplein, Cinema, Cosa Nostra, De Geniepegen Drauk, De Bevoorrading, De Steeg, Philimonius, Jeugdhuis Ypsilon, 't Landhuis, Den Babbelaer, Den Heiligen Gheest, In Den Biekorf, The Music Club, Utopiacafé, Vulcano, … viel je troebele oog waarschijnlijk al op een kartonnen dropbox.

 

Een dropbox!

Die dropboxen wachten hongerig op iets te knabbelen: bierkaartjes! Niet zomaar bierkaartjes. Ze willen enkel bierkaartjes met poëzie op. Jongerenpoëzie dan nog wel.

19 Peter Pan

In tijden waarin het Peter Pan-syndroom hoge toppen scheert, doen we niet moeilijk over de definitie van “jongeren”.

 

Jongeren?

Stuiterde je tussen 1988 en 2002 met veel kabaal uit mama’s geboortekanaal? Dan hoor je tot onze doelgroep! Gooi dus je ontroerendste, belegenste, absurdste of ernstigste pennenvrucht op een bierkaartje in de dropbox.

19 Bierkaartjespoëzie

Je mag er zelfs DRIE BIERKAARTJES in gooien, zeg.

 

Tot en met 25 januari!

En snel wat! Na 25 januari gaan de dropboxen onherroepelijk op slot. Dan verhuizen de cafébazen ze naar een zwaarbewaakte locatie waar de bierkaartjespoëzie-jury door alle inzendingen gaat en haar genadeloos oordeel velt. Genadeloos, want de buit is niet min. Wie het zwaard uit de steen trekt, wordt de nieuwe koning van Aalst.

19 Merlijn De Tovenaar

(Wacht nee, dat was in Merlijn de Tovenaar.)

Opnieuw. Wie het winnende bierkaartje in de dropbox steekt, krijgt ZIJN GENSTERS EN ZEEPDISPENSERS SLAANDE GEDICHT LEVENSGROOT OP EEN ZIJGEVEL VAN DE PUPILLEN RECHTOVER DE UTOPIA-INGANG, A’A!

Mijn god! Voor altijd vereeuwigd op een nanoscheet van Aalsts nieuwste trekpleister!

19 Utopia Gebouwen

De mooiste boekentempel sinds Caesar met zijn Zippo even aan de bibliotheek van Alexandrië kietelde. Het geletterde walhalla waar dagelijks duizenden mensen passeren. Als dat je mama niet apetrots maakt!

 

Mijn bars zijn binnen, wat nu?

Nu wacht je ongeduldig tot de uitreiking op vrijdag 1 februari.

19 Uitnodiging

Op die dag, exact dertig jaar sedert Gert Verhulst voor het eerst een rood Ralph Lauren-hemd uit de kast haalde en Danny Verbiest zijn vuist in een Bearded Collie stak, maken we bekend welke jonge poète maudit of harten brekende poëzienimf die felbegeerde Pupillen-zijgevel krijgt. Spannend!

 

Line-up

De organisatie spaart kosten noch moeite om dit illustere event extra in de verf te zetten. De line-up verleidt, zalft, slaat en aait.

19 Bierkaartjespoëzie Spring Creek Revival Jochen Keymeulen

Spring Creek Revival steekt om 19u00 het vuur aan de lont met een vederlichte busksessie. Gooi geen rosse centjes naar die jongen, Utopia is de Veldstraat niet! Nadien vertelt de sprankelende Ella Michiels met welke vier lelijkaards ze in de jurykamer hokte.

 

Wim Helsen fileert

Ongetwijfeld krabbelden verschillende zelfverklaarde komieken afgelopen weken wat antropomorfe fallussen i.p.v. de verlangde troostende verzen op het wedstrijdviltje.

19 Bierkaartjespoëzie Wim Helsen

Goed geprobeerd, vrienden. Wim Helsen legt jullie over zijn knie en neemt vrolijk weerwraak terwijl hij met karrewats en fileermes door bipsen en scraps gaat.

 

Verstrooiing

Tussen Wims strenge doch rechtvaardige besprekingen door, brengen allerlei performers verstrooiing.

19 Bierkaartjespoëzie Joke Van Caesbroeck

Joke Van Caesbroeck leest voor uit haar zeer korte verhalen, terwijl de organisatie snel naar de nachtwinkel holt voor enkele extra flessen rosé omdat de schrijfster alvast de backstage leegdronk.

Piet De Praitere doet het met grappen en grollen. Tim Foncke demonstreert zijn status als middeljonge oppergod van de Denderlandse proza.

 

De Pupillen

Uiteindelijk kruipt de Winteruur-bezieler met de uitverkoren laureaten in de zetel. En dan wandelen we naar buiten. De nacht is koud maar de poëzie wrijft haar lenige lichaam tegen de stenen van de Pupillen.

19 Bierkaartjespoëzie Gewoon Ruben

Afsluitend sloopt Gewoon Ruben alle heilige huisjes omdat hun raampjes hem niet bevallen. Houd deze pagina sniper-gewijs in de gaten voor verdere updates en info.

***

Genoeg gelezen.

Leef. Schrijf. Claim je Pupillen-zijgevel!

Ga op café nu het nog kan en drop die poëzie!

Tot en met 25 januari!

***

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat