stad aalst

STEIN Opgelet: Drempel!

Succes wordt vervolgd

Met al drie succesvolle Drempel edities achter de rug (tweemaal in Cirque Mystic en een Cinema zomerbar editie) is het overgrote deel van de Aalsterse jeugd wel al op een of meerdere Drempel events aan het huppelen geweest. Voor wie het zich nog (al dan niet vaag) herinnert, weet dat er menig bezwete lichamen danste op gegalm van JLN & Rupert Harvey, Trixy, Rafi Khan en vele andere artiesten…

één kaarsje uitblazen

Na dit succesverhaal van het voorbije jaar, wordt het tijd om een eerste kaarsje uit te blazen. Voor dit eenjarig bestaan, verhuist Drempel éénmalig naar de oude gerechtszaal aan de pupillensite. De volledig lege gerechtszaal wordt omgetoverd tot drempeltempel met ronkende soundsystem, flitsende belichting en felle lasers. Wie naast al dat gedonder even een luchtje wil scheppen, kan buiten de benen stretchen of een ommetje maken op de pupillensite. Alles voor een good night out.

Let wel: de maximum capaciteit van de venue is 150 personen en reeds de helft van de tickets zijn de deur uitgevlogen aan 5 euro per stuk (fee incl.). Omgerekend is dat 0,83 euro per artiest, say whaaat?

(Voor wie de pupillen site niet precies weet zijn, met het mapje hieronder kan je zeker niet verdwalen.)

Lokale helden

Echter het concept ziet er iets of wat anders uit deze keer. Waar ze anders kozen voor twee headliners en een viertal residents, doen ze nu mee aan Poppunts ‘Lokale Helden’. Dit concept wil de lokale artiesten in de kijker zetten. En zeg nu zelf, genoeg talent in Aalst, right?

Drempel gaat nog net een stapje verder. Naast de lokale helden, zetten ze de organisatie in de kijker die met iedere artiest gepaard gaat. Dit doen ze onder andere met de uitgebreide artist announcements.

Zo komen we bij volgende concepten en artiesten uit.

  • Secret Garden: Polska B2B Steve Reznik
  • Spektrum: Heisa
  • Duister invites: Duister
  • Cyclus: Hüx 

Kers op de taart

Naast de lokale helden kiest drempel voor Farrago als kers op de taart (eerder gekend als Talbot Wood). Talbod Woods eerste werk werd een intro track voor ‘Other Heights’ Various Artists EP’. Daarna volgde zijn 'Dream Sequence EP' op het Gentse Curle Recordings, beiden toen nog onder Talbot Wood. De naamsverandering naar Farrago kwam er nadat hij zijn nieuwe ideeën en ontwikkelingen wilde toepassen met zijn ouder werk. Farrago betekent dan ook letterlijk ‘verwarde mix’. 

Onder de naam Farrago bracht hij zijn debuut EP ‘Where Angels go Trouble will follow' uit op A R T S, een Duits label onder de vleugels van Emmanuel.

Farrago brengt geen alledaagse pounding techno, maar een meeslepende, emotionele variant. Be there to feel it... Nu hij zowat de beste clubs in België aan flarden speelt en een Asië-tour gepland staat, is dit de ideale kans om Farrago bezig te zien, horen & voelen.

Redenen genoeg dus om mee het eenjarig bestaan van drempel te vieren en samen dat kaarsje uit te dansen.

 

Map

 

- Peter Van den Abbeele (Duister) -

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat