stad aalst

Tempo Primo LEON

Nogmaals is gebleken dat er zich in Aalst heel wat jong talent verschuilt...

Zo kwam via Red Bull Elektropedia onlangs het nummer ‘My Purple Town’ ter onze oren. De beats van de track werden gecomponeerd door de Brusselse producer Beatsforbeaches, maar de imponerende vocals zijn afkomstig van LEON, een 21-jarige Aalstenaar die ook luistert naar de naam ‘Alden Muanza Dolomingo’. Reden genoeg om Alden even op te zoeken en na te gaan wat we nog meer van hem mogen verwachten!

Hellow Alden! Kan je ons wat meer vertellen over je muzikale achtergrond?

Alden: Ik heb altijd al een grote liefde gehad voor muziek. Als klein jongetje van 8 nam mijn vader me al regelmatig mee naar zijn koorrepetities. Toen in september van 2004 enkele leden van Cantate Domino (het knapenkoor van het Sint-Maarteninstituut, het “Klein College”, nvdr) bij mij in de klas kwamen aankloppen op zoek naar vers bloed tekende ik meteen present voor de eerste middagrepetitie. Als snel mocht ik mezelf één van de beste sopranen rekenen van het koor en werd ik ook de vaste solist. Met de vele reizen die we toen met het koor maakten, kwam ik met verschillende culturen in contact. Die hebben me sterk beïnvloed.

In 2009 startte ik mijn studies klassieke zang bij Angelique Zyde op de Kunsthumaniora Brussel. Ik leerde er Jazz kennen en heb me in die periode ook sterk verdiept in Gospel, Funk en Neo-soul. Toen ik een paar jaar later mijn hoge stem verloor, besliste ik om Jazz zang te volgen bij Helena Fontyn. 

In 2013 richtte ik samen met 2 boezemvrienden Victor en Jan, Nature Heaten op. Het was geweldig om Funk en Soul te spelen met de band, maar ik miste persoonlijk Hip Hop en R&B. In die periode heb ik dan ook met enkele rappers uit Aalst (Fantom, Kai wén (winnaar van de Nieuwe Lichting 2017!), Jay Walker en Aaron) een eerste song ‘Dreamin’ uitgebracht, waarbij ik instond voor het refrein, maar Nature Heaten bleef de prioriteit.

Toen vorig jaar iedereen rond mij zei dat ik echt iets met Hip Hop zou moeten doen, ben ik beginnen samenwerken met Baptist (Beatsforbeaches). Het nummer ‘My Purple Town’ hebben we tijdens een jamsessie samen geschreven.

Vanwaar de naam LEON en wat mogen we nog verwachten van die man?

Alden: Ik zocht een nieuwe artiestennaam. Mijn voornaam had misschien logisch geweest, maar omdat ik die zelf niet goed klinken vind, ben ik voor mijn tweede naam ‘Leon’ gegaan. Jullie mogen zeer binnenkort van mij een 2de nummer online verwachten en een eerste EP!

Tags

GERELATEERDE ARTIKELS

 • Brihang interview

  Prutsen & morsen

 • Biensoigné zkt

  DJ

 • Festivaltips!

  ARNAGE

 • Festivaltips!

  ELLA MICHIELS

 • Festivaltips!

  OPROER

 • Festivaltips!

  Leonard Santos

 • Festivaltips!

  Joke

 • Jawad(e) Jabo!

  On stage met Omar Souleyman

 • Innershades

  terug naar 9300

 • Eerste Innershades album

  Gewoon omdat het leuk is

 • De student in Gunther D

  Interview keizer van de ambiance

 • Cyclus in Aalst

  Nieuw techno concept

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat