stad aalst

WAWA
Een aantal weken terug kregen we uit het niets telefoon uit Brussel. Art van Poppunt, de werkende kracht achter de Stoemp Caféconcerten,  hing aan onze lijn. De bedrijvigheid in het Londen aan de Dender is ook onze hoofdstad niet ontgaan en hun oog was gevallen op een zekere 'WAWA' die in mei mee stond te blinken op de affiche van BETONG. Reden genoeg voor Poppunt om Aalst te integreren in hun gratis 'Stoemp' concertencircuit waarmee ze jong muzikaal talent een eerste springplank willen aanbieden. Biensoigné sprong graag mee en dus krijgen jullie morgen helemaal gratis WAWA on stage samen met  het Brussels talent 'Lord Gasmique' in de Cirque Mystic! Op de vooravond van deze show spraken we met de 17-jarige Aalstenaar af aan de voetbalkooi aan de Brug. 

"Het optreden in Molenbeek met Lord Gasmique was leuk, maar donderdag zal echt WOW zijn. Donderdag ben ik de headliner in mijn 'hometown' en dus gaan we alles geven." 

Jordi Wawa is op 11-jarige leeftijd van Rotterdam naar Aalst verhuisd, maar draagt onze stad diep in het hart. Meer nog, hij wil mee Aalst op de hip hop kaart plaatsen en daarin een trekkersrol en voorbeeldfunctie opnemen voor al zijn bevriende rappers. Zelf neemt hij onder andere het Nederlandse label en artiestencollectief 'Wilde Westen' als een belangrijk inspiratiebron. Daarin merkt hij ook al meteen een verschil op tussen Nederland en België. 

"In de Nederlandse hip hop scène helpt iedereen elkaar en  is er onderling veel support tussen artiesten voor nieuwe tracks."Hier gedraagt iedereen zich meer als concurrenten en is er  meer een gevoel van rivaliteit. Wij willen het alleszins op de Nederlandse manier aanpakken en samen Aalst in the picture zetten".

Op BETONG liet Jordi alvast een sterke indruk na en dit is zoals eerder vermeld ook Brussel niet ontgaan. Tijdens zijn optreden stond ook 'AJ Tracey'  aandachtig mee te luisteren.  De Londense grime MC was onder de indruk en vroeg Wawa en zijn crew later op de avond terug mee on stage. 
"Optreden op Betong was echt 'a dream coming true'. Toen ik in Aalst toekwam was Betong het eerste waar ik iedereen op school voortdurend over hoorde praten. In 2015 ben ik dan zelf een eerste keer geweest, toen was Fresku één van de headliners. Het was voor mij  duidelijk dat ik ook ooit eens op dat podium wou staan. Twee jaar later was het plotseling ook een feit. Echt crazy! (lacht)"

Met AJ Tracey heeft hij trouwens nog steeds contact en een samenwerking tussen beiden behoort zeker tot één van de mogelijkheden. Zelf blijft Jordi heel gedreven verder zoeken naar een eigen stijl en herhaalde hij de woorden van Brihang op KLANK door te stellen dat hij gewoon zoveel mogelijk al doende probeert te leren.  Eén ding is zeker: van WAWA hebben we het laatste nog niet gehoord!

Morgen opent Lord Gasmique de avond om half negen stipt. Lord Gasmique? Hij wordt bestempeld als hét nieuwe Brusselse hip hop talen en stond afgelopen zomer nog samen met Roméo Elvis op Dour. Hij prijkt daarnaast op de soundtrack van de film 'Tueurs' naast andere klinkende namen als Damso, Coely en Zwangere Guy. U moest al onderweg zijn! 

Media

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat