stad aalst

GGM Interview

Deze namiddag mochten we op visite bij Bockie De Repper. Na een hartelijke ontvangst herstartte hij de Super Nintendo terwijl Ewoud naar buiten opkeek uit het raam. Het lawaai van gierende banden trok zijn aandacht en een auto met Luxemburgs plak rijdt voor onze ogen met veel show weg ...

"Tja. We zitten nog altijd in Oilsjt, hein."

Het leven op de straat is keihard en spaart niets of niemand. Doch achter de gevel van deze rijwoning schuilt een warme en knusse thuis. Zij het dan eentje waar het verrassend sterk naar frituurvet riekt. En waar Bockie bovenal al geruime tijd gezellig met zijn vriendin Tine vertoeft.

Er zijn koffie en pannenkoeken, maar ook rum en blikken Jupiler. Want het is en blijft hiphop, natuurlijk. 

De GGM zijn nooit echt weggeweest klinkt het meteen – want een Geile Gleuf Maddefakker ben je voor het leven en wel 24/7!

Waarom er dan zo'n lange tijd geen nieuwe nummers of optredens meer waren?

 "We dansten de afgelopen jaren wat tussen relaties in plaats van op het podium. En dan waren er al die katers ook nog eens. Maar nu zijn we allemaal bij onze huidige vriendin!"

De trigger kwam uit Nijdrop, of Nosta – 't is gelijk dat je het zelf graag hebt. 

"Ze belden ons een paar weken terug met de melding dat ze een avond met Fresku hadden ingepland en de vraag of we niet terug wouden komen optreden. Ze hadden nog 6.000 euro budget over en dus hebben we maar gewoon ja gezegd."

Onlangs stuitte Ewoud al scrollend door zijn harde schijf nog op heel wat ongebruikt materiaal, dat nu zal meegenomen worden naar het podium. Wie vrijdag mee afzakt naar Nijdrop mag zich dus aan nieuw GGM-werk verwachten!

De formule blijft ongewijzigd. Enkel de line-up is licht veranderd nu Patat den Tijs opvolgt als dj.

"We blijven verder gewoon zingen over pis & kak, penissen en vagina's. Het moet allemaal niet te moeilijk zijn. Er is nu al genoeg van die maandagmuziek, wij maken vrijdagmuziek om op te feesten."

Maandagmuziek? Dat zijn zo van die droevige en emotionele nummers zoals Drake er zo veel maakt. Drake is helemaal niets voor Ewoud, maar Bockie is fan. Zijn middle name luidt dan ook niet voor niets "Belcanto".

Voor de rest komen de jongens nog altijd goed overeen. Als dat na vrijdag nog steeds het geval is sluiten ze bijkomende optredens niet uit. Wij hebben er alvast een goed oog in!

De laatste ticketjes voor het grote GGM, Fresku & Mocromaniac-spektakel op vrijdag 3 november liggen hier voor het grijpen.

Drankjetongs zullen er sowieso in overvloed zijn! 

Media

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat