stad aalst

Locatie Netwerk
Startdatum 20u00
Prijs per persoon Gratis
Categories
  • Cultuur
Organisatie Netwerk Aalst
URL website https://netwerkaalst.be/nl/films/lean-on-pete

INFO

Een film van Andrew Haigh
met Charlie Plummer, Steve Buscemi, Chloë Sevigny, Travis Fimmel 

NL

Hartverscheurende blik op het verlangen naar liefde

De 15-jarige Charley arriveert samen met zijn alleenstaande vader Ray in Portland, Oregon. Beiden kijken uit naar een nieuwe start en willen een troebele tijd achter zich laten. Terwijl Ray in een crisis terecht komt, vindt Charley nieuwe vrienden in een lokale renbaan waar hij verantwoordelijk wordt voor een ouder wordend paard Lean on Pete. De eigenaar van het paard, Del, en zijn doorgewinterde jockey Bonnie vullen de leemte in die de afwezigheid van Charleys vader veroorzaakt, totdat hij ontdekt dat Lean on Pete geslacht zal worden. Hij neemt een radicale beslissing en slaat op de vlucht met Lean on Pete, die hij kost wat kost wil redden. Charley neemt het paard mee op een reis doorheen Amerika op zoek naar zijn liefdevolle tante die hij al in geen jaren meer zag.

Net als in zijn eerdere films Weekend en 45 Years balanceert regisseur Andrew Haigh in deze verfilming van de gelijknamige roman van Willy Vlautin op de grens van weemoed en optimisme. Hij beziet deze wereld vanuit de jeugdige onschuld van Charley, zonder de pijnlijke tragiek van de levens van Del en Bonnie te verdoezelen. De film geeft ons een medelevende en hartverscheurende blik op het verlangen naar liefde, familie en op de zoektocht naar een eigen plaats in de wereld.

De acteerprestatie van Charlie Plummer viel ondertussen al in de prijzen. Hij is het kloppende hart van deze pure maar bikkelharde film.

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat