stad aalst

VONK

VONK

WTF is VONK ✨

Socializen met Aalsterse jeugd voor een bienere stad

VONK, dat zijn alle Aalsterse jongeren die zich inzetten om de stad biener te maken. Dat doen ze door –je leest het goed– maandelijks op café te gaan!

Om de drie weken organiseert VONK Café op een originele locatie in ‘t stad. Daar gaan ze tussen pot en pint aan de slag met enkele interessante topics: dingen die recent zijn gebeurd, mensen die een tof idee komen voorstellen, een brainstorm voor een volgend evenement, enzovoort.

Waarom zijn VONK Cafés bien?

 • Je kan er nieuw volk leren kennen.
  Iedereen is welkom: scholieren, studenten, jong werkvolk en alles daartussen. Alleen, met vrienden of met uw mama (dat zou raar zijn maar hey, we don’t judge).
 • Je kan er terecht met al je vragen.
  Op de cafés zijn er altijd mensen met een pak ervaring aanwezig. Zit je met een probleem bij de jeugdbeweging? Iemand van VONK weet wel raad. Wil je iets gedaan krijgen van de stad? VONK verwijst je door naar de persoon die je daar het best voor aanspreekt.
 • Je kan er nieuwe ideeën opdoen of mensen leren kennen met dezelfde ideeën als jij.
  Wil je bijvoorbeeld al lang een zotte fuif organiseren maar ben je nog op zoek naar andere enthousiastelingen? Of zjiever je gewoon graag en hou je van een zotte brainstorm?
 • Je kan reclame komen maken voor jouw evenement of ander concept. Er wordt overlopen wat iedereen op het programma staan heeft de komende weken. Ideaal om de evenementen van je verenigingen te promoten.
 • Je krijgt er inspraak in wat er gebeurt in Aalst. VONK is altijd als één van de eersten op de hoogte van nieuwtjes in ‘t stad. En wanneer de stad iets beslist waar zij niet mee akkoord zijn, dan schrijven ze een advies waar het gemeentebestuur verplicht naar moet luisteren (echt waar)! Ze kunnen ook zelf suggesties geven. Wil je bijvoorbeeld meer groen in je buurt of veiliger verkeer? Dan vraagt VONK dat gewoon!

Dus: kom uit uw kot en ga met VONK op café!

Programma

Omdat velen onder ons nog studeren, is het jaarprogramma rond de examenperiodes opgebouwd. Ongeveer om de maand wordt een café gehouden en op het einde van elk semester een Algemene Vergadering (AV). Daar wordt besproken wat er het voorbije semester is uitgestoken. Als er een probleem is opgedoken dat aangekaart moet worden, dan giet VONK dat in een advies aan de gemeenteraad.

Volg op Facebook om op de hoogte te blijven van alle activiteiten.

Verder is het ook VONK dat elk jaar op de Dag van de Jeugdbeweging een gratis ontbijt voorziet op de Grote Markt. 

Van waar de naam?

Ooit al een vuur proberen maken? Wat papier, kleine twijgjes en stukken hout bij elkaar zorgen nog niet voor een knetterend vuur... Er is een VONK nodig om de boel in de fik te steken. Net zoals VONK die verschillende jongeren bij elkaar brengt en aanvuurt om het leven in Aalst biener te maken!

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat