stad aalst

Studentenclubs

Studentenclubs

Aalst staat niet meteen bekend als studentenstad. Veel Aalsterse studenten trekken naar grotere steden als Gent, Brussel of Leuven om verder te gaan studeren. Maar hij bestaat zeker wel, dé Aalsterse student! Zo zijn er de studenten van 'Campus Dirk Martens' (Odisee) en 'Campus Aalst' (HoGent), de pendelaars en ook alle kotstudenten die ieder weekend maar al te graag terugkeren om in hun hometown de student te gaan uithangen (wat dat juist betekent, laat ik aan jullie over).

Het studentenleven, allemaal plezant enzo, maar er is natuurlijk één klein minpuntje aan ook. Examens. Om die pijn een beetje te verlichten, zoekt Biensoigné elke examenperiode de beste plekjes uit om te studeren. In januari was er bijvoorbeeld StudentmoNUment in het Stedelijk museum, waar jullie, studenten, extreeeeeeem gesoigneerd werden. We keep you posted! 

Maar terug naar het studentenleven! Op zoek naar een studentenclub om je bij aan te sluiten? Hieronder alvast een overzicht. Zit je al in een studentenclub? Kijk dan zeker ook eens bij Centen en Ondersteuning als jullie centjes nodig hebben. 

Studentenclubs:

 A Gogo  

agogoschild

De club vertegenwoordigt vooral de kotstudenten te Aalst. Deze zijn vooral van de richting bachelor Bouw aan Odisee. Daarom is het dat ze ook wel eens de studentenclub van 'de Bouw' genoemd worden. Maar ze staat natuurlijk open voor iedereen!

  • Clubkleuren: Paars - Zwart - Groen
  • Clublokaal: Chaplin
  • Facebook

Caepa Vestigia    

schildcaepa

Caepa Vestigia is de studentenclub voor Aalsterse studenten die dagelijks pendelen tussen Aalst en Brussel/Gent voor hun studies.              

Mercurius      

mercuriusschild 

Het in 1948 ontstane Mercurius is de oudste nog bestaande studentenclub van Aalst. Sinds jaar en dag is Mercurius ook de grootste studentenclub van Aalst. Met enkele nieuwe initiatieven die uitsluitend gericht zijn naar de studenten, zoals een boekenverkoop, trachten ze zich dit jaar in de belangstelling te werken van hun medestudenten. Het studentenleven van Aalst leeft! Mercurius leeft!   

Lorem Ipsum         

lorem ipsum schild   

Lorem Ipsum, dé studentenvereniging voor studenten Onderwijs, Management en Verpleegkunde aan het Odisee te Aalst. Lorem Ipsum levert zowel intra als extra muros een meerwaarde voor de studenten, met aandacht voor studie (begeleiding, samenvattingen), ontspanning (cantussen, bezoek aan evenementen, clubavonden) en ontdekking (bezoeken aan studenten in andere steden). Ut vivat, crescat, floreatque Lorem Ipsum!

Moeder Oilsjterse     

schild moeder png

Moeder Oilsjterse verenigt Aalsterse studenten in Leuven en Gent om vriendschapsbanden te smeden en te onderhouden. Dankzij haar Aalsterse regionaal karakter kan Moeder Oilsjterse ertoe bijdragen dat afgestudeerd zijn niet betekent dat men zijn clubvrienden niet terugziet. Moeder Oilsjterse stelt zich niet enkel tot doel om de vrienschappen binnen de Aalsterse club aan te halen maar ook om via regelmatige contacten met bevriende clubs, externe vriendschapsbanden te onderhouden. Op deze manier wil ze te Leuven en Gent een soort Aalsterse ambassadeursfunctie vervullen. De commilitones en schachten van de club krijgen dus de opdracht om hun "Oilsjteneer-zijn" op een spirituele, typisch Aalsterse maar vooral respectabele manier uit te dragen.

         

SK Aalst      

SK Aalst staat voor SeniorenKonvent Aalst en is een verbond dat een aantal studentenclubs uit Aalst overkoepelt. Het verbond ziet ook toe op de Aalsterse studententradities en er wordt een gezamenlijke kalender opgesteld van de aangesloten clubs. Het bestuur bestaat meestal uit oud-studenten met jarenlange praesidiumervaring bij hun eigen club. Deze 'eeuwige studenten' kunnen de clubs bijstaan met raad en daad.   

 

Zit je al in een studentenclub? Kijk dan zeker ook eens bij Centen en ondersteuning voor een overzicht van subsidies en ondersteuning die de Stad jullie kan bieden! 

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat