stad aalst

Locatie CC De Werf
Startdatum 20u00
Prijs per persoon €10,00
Categories
  • Muziekevenement
Organisatie CC De Werf, JazzLab Series
URL website http://www.ccdewerf.be/agenda/1444/nordmann

INFO

Wat doe je als je een duistere en bizarre film noir uit 1955 ziet? Jazzmuziek maken! Sowieso past de dreigende ondertoon in de muziek van Nordmann perfect bij de mysterieuze sfeer van de cult-klassieker 'Dementia (Daughter of Horror)' van John Parker uit 1955. Ze mogen dan wel hoofdzakelijk avant-gardejazz brengen, maar ze draaien daar met enthousiasme rockinvloeden en soundscapes door. Een gesmaakt recept, dat bewees de spannende finale van Humo's Rock Rally in 2014 waar Nordmann de tweede plaats en de publieksprijs wegkaapte. De groep slaagde er zowaar in om jazz binnen te loodsen in het bastion van de Vlaamse rock-'n-roll!

In de pers:
"Denk jazz, maar doe daar een goede scheut rock bij. Denk Morphine, maar dan zonder Mark Sandman. Wat ze deden was een mokerslag uitdelen waar de jury niet naast kon. Virtuoos, dynamisch en wulps!" (Da Music over hun deelname aan Humo's Rock Rally)

Tip:
Zin in meer jazz? Volg de jazzcursus 'De Belgische Jazz, deel 2' door Frederik Goossens en kom gratis naar dit concert \\ 3 lessen vanaf wo 22 mrt \\ 60 euro inc. gratis ticket voor Nordmann \\ voorkennis of het gevolgd hebben van deel 1 is niet nodig.

Foto: Leon De Backer

€10,00
TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat