stad aalst

BETONG

regelrecht richting de Olympische Spelen


Op donderdag 10 mei bezette BETONG voor de alweer 8ste keer Concrete Park Osbroek. Biensoigné blikt grijnzend, en bij momenten lichtjes euforisch kwijlend, terug op een geslaagde editie.

Het bezoekersaantal steeplechasede vlotjes over de 2.000 unieke aanwezigen. Meer dan 2.000, begot! To infinity and beyond! De min-16-jarigen voerden dit jaar duidelijk een Blitzkrieg, zowel bij de bezoekers als de eer en glorie zoekende skaters.

Het blakerende enthousiasme voor de officieel erkende olympische discipline ‘skateboarden’ blijft dus onafgebroken branden. Vandaag BETONG, morgen die vijf zotte ringen!


Vernieuwd Concrete Park

Het Concrete Park (° 2010, en nog steeds hét mekka voor de Belgische skater) kreeg vooraf een forse opknapbeurt. Noeste arbeidskrachten polierden dagenlang de beton (polie-watten? Ze verstevigden de boel haar interne draagstructuur!). Het parcours kreeg er ook meteen 3 nieuwe modules bij, alstublieft.

Het herboren park genoot flink wat bijval. De inschrijvingen voor de skatecontests memmen er niet om. De lijvige lijst inschrijvingen flirt al enkele edities met de limieten. Door het grote(re) aandeel aan min-16-jarige skaters kregen de jonkies dit jaar wederom hun eigen wedstrijd.

Skateboarden enkel underground? Daar zakt onze rok van af. De almaar populairdere sport mag in 2020 voor het eerst meeboiten op de Olympische Spelen in Tokio. In hetzelfde jaar viert BETONG een jubileumjaar met zijn 10de editie. Als dat geen teken is!

 

Live voting live voting

Met 8 lentes is BETONG nu al best een unieke speler in de vaderlandse skatescene. Voor een maximale toeschouwersbeleving, haalden we dit jaar wat extra sprankelwerk uit de kast. No shit, Sherlock. We ontvoerden de Aalsterse ethische hacker Inti De Ceukelaire. (Wat? Dacht je dat Biensoigné een kransje troetelbeertjes was? Laat ons niet lachen!)

We lieten het wereldvermaarde whizzkid pas vrij na oplevering van de geëiste online voting website. Met dat state-of-the-art speeltje konden de BETONG-toeschouwers tijdens de contests via smartphone stemmen op hun persoonlijke favoriet.

Met een slordige 1.000 geregistreerde unieke stemmen stellen we stoutmoedig dat dit hightech snufje voortreffelijk smaakte. De resultaten chillen nog steeds na op live.betong.be. Check ze, slome!

 

Koningen op decks & lokaal talent

Bij de professionele skaters bewaakt Jonathan Vlerick uit Gullegem tot mei 2019 dé ‘King Of Betong’-troon. En hopelijk ook die vette cheque van 2.000 ballen. Met Matty Van Geert en Jef Ben Abdeljelil maakten 2 *Aalsterse skaters* de top 3 af.

Ook op de Main Stage reserveerde BETONG een opgemerkte plaats voor lokaal talent. De 17-jarige Jordi ‘WAWA’ gaf na de Brusselse act ‘Stikstof’ alles wat er in zijn pezige lijf school tijdens een wervelende thuismatch.

Met Stikstof strikte BETONG trouwens dé Belgische hiphoplievelingen van het moment als meer dan memorabele opener. Het eloquente collectief toont zich de komende festivalzomer alomtegenwoordig. Af te vinken bezienswaardigheden zijn o.a. Rock Werchter, Dour en Couleur Café.

jonathan

 

Wereldprimeur planet asia

Naast een goed gevulde fanny pack met Belgische en Nederlandse namen, zakte ook het Amerikaanse duo ‘Apollo Brown & Planet Asia’ af naar de Denderstad. Een wereldprimeur, want de Detroitse monsterproducer en West Coast-veteraan deelden voor het eerst het podium. Yeeesss, Aalst gaf het startschot voor hun collab Anchovies-tour!

 

 

En de foto’s van al dat moois?

Die wachten hier op jou. Vas-y poit!

 

Tags

GERELATEERDE ARTIKELS

  • GOTCHA

    The endgame

  • BETONG PICS ONLINE

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat