stad aalst

Dag. Ik ben Annelore.

Ik werk ondertussen zo’n tien jaar in wat miss-kandidaten doorgaans ‘de media’ noemen.  Voor TV dus, bij productiehuis Woestijnvis in mijn geval. Toen ik in het begin vertelde dat ik in Aalst geboren en getogen ben, was het een ware opdracht om de mensen in mijn professionele omgeving ervan te overtuigen dat ik met plezier en geheel vrijwillig in Aalst was blijven wonen. “Echt, het is daar niet marginaal.” “Nee, wij vieren niet heel het jaar door carnaval.”  “Ja, Amylum, je ruikt dat, maar ook maar af en toe.” De laatste tijd moet ik dat veel minder doen. Meer zelfs, er wordt – nog altijd met verbazing – vastgesteld dat Aalst nogal wat heeft om mee uit te pakken. De scepsis buigt om naar oprechte interesse. En dat komt, omdat de pracht van Aalst tot in de media is doorgesijpeld.

Met dank aan enkele prachtige ambassadeurs:

  • Lynn Van Royen, de meer dan appetijtelijke Kato uit Beau Séjour, de Eén-reeks die elke zondag door minstens een miljoen mensen bekeken wordt, is geboren en getogen in Aalst, en woont er nog altijd.
  • Peter Ceustermans, ofte Hanz Rimmer uit Het Eiland en Callboys, bezoekt regelmatig onze stad, en gaat koffie drinken in Cimorné, Zero53 of Philimonius.
  • Dries Vos, de regisseur wiens eigenste film “Allemaal Familie” nu in de bioscoop te zien is, die ondertussen “De Dag” aan het draaien is (de nieuwe Woestijnvis-reeks die er zit aan te komen), die al tien jaar K3-videoclips regisseert, die aan de Biker Boys heeft gewerkt, en afleveringen van “Wat Als?” en “Safety First” op zijn CV heeft staan, en nog zoveel meer, die dus, die woont in Aalst!
  • Steven Van Herreweghe, ’s lands beste quizmaster en talkshowhost, is Aalstenaar. Je kent hem onder andere van De Pappenheimers en De Jaren Stillekes, en mocht zich één jaar lang De Slimste Mens ter Wereld noemen.
  • Lara Chedraoui, charismatische frontvrouw van het u welgekende Intergalactic Lovers, gaat vaak joggen in het Aalsterse Osbroek. Jep.
  • Katrien Vanderlinden, achter de schermen als regisseur o.a. aan de slag geweest bij Music for Life. Op het scherm in het programma Ons Eerste Huis (op VIER) en in Wonen.tv op Eén. Ook zij heeft haar domicilie in onze stad.
  • Arnout Bracke, het multimediale brein dat Studio Brussel digitaal nieuw leven inblies, met Linde Merckpoel At Your Service maakte, en de tournees van Milow met camera documenteert.. Inderdaad, hij ook: woonachtig te Aalst.  
  • Jonas Decleer, de stem die elke ochtend even vroeg met opstaan als Linde Merckpoel om op Studio Brussel aan het ochtendblok mee te werken. Aalstenaar.
  • Inti De Ceukelaire, etisch hacker (hij nam onlangs wat tweets van Trump onder handen), die een plek heeft gevonden bij Studio Brussel. Je raadt het al; Aalstenaar.

Om maar te zeggen; al wie er in showbizzland iet of wat toe doet is Aalstenaar. En ik heb een donkerbruin vermoeden dat straks iedereen naar hier wil verhuizen. Misschien toch eens overwegen of er geen muur moet komen dan... 

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat