stad aalst

Gij daar! Ja, gij, ja! Misschien ben je wel van plan om dit weekend eens gezellig naar de Gentse Feesten te gaan?

Botrammen met uufflakke fretten! Irish Coffee zuipen! Bonden met supersympathieke Gentenaren!

Laat dat, ongelukkige.

Flashback naar 1380. Toen beukten een stuk of zesduizend stroppendragers op de Aalsterse stadspoorten. Ze kwamen precies geen Aalsterse vlaai kopen.

Integendeel.

De woeste Gentenaren staken Aalst in de fik en al wie niet op tijd vluchtte ging eraan. Denk daar maar eens aan wanneer je om acht uur ’s morgens op de Vlasmarkt een vieze botram met uufflakke bestelt. Never forget.

De stad Oilsjt remembers!

En Biensoigné selecteert de Aalsterse alternatieven.

 

Parolé-Parolé @ Hof Den Tuitelaar – 20/07/17

Ver buiten de zwartgeblakerde Aalsterse fabrieksschouwen ligt de Faluintjesgemeente Meldert. Een landelijke oase waar paard en huifkar over de oude landwegen heersen, dorpelingen met een inbelmodem op MSN chatten, de lokale radio gespaard blijft van Bazart, en waar nog nooit een fixie ontvreemd werd. Als er überhaupt al fixies rondrijden.

Een plaats zo authentiek, dat de onvolprezen Temse filmauteur Jan Verheyen er afgelopen lente neerstreek voor de opnames van Kampioenen Forever – het sluitstuk van de met tal van prijzen overladen meestertrilogie rond Vlaanderens bekendste cafévoetbalploeg.

21 07 Hof den Tuitelaar

En sinds kort ook de plaats waar een aangename zomerbar pronkt. Hof Den Tuitelaar is een prachtlocatie, verscholen in de Putstraat. Nu donderdag 20 juli is er Parolé-Parolé. Dat betekent zoveel als: streekbieren kappen en wobbelen op muziek uit de 60ies, 70ies en 80ies.

 

Graanmarkt @ – 20-21-22/07/17

“Ooit stopt alles”, rapte een ongewassen MC uit Mere eens. Zo is het leven nu eenmaal. Na vier weekends vertier kraamt De Graanbar op.

Adieu aan de comfortabele strandstoelen, lieve mensen, foodtrucks, fijne muzikanten, draaimeesters, en toch wel redelijk neig stinkende warme Dixi’s.

21 07 Laatste Graanbar

Maar niet alvorens Steven van Herreweghe, Parelkonfituur, Nele en DJ Mcguyver the Caminodriver dit weekend het podium bestijgen. Bedankt en tot ziens.

 

Bar Alaska @ De Geniepegen Drauk – 22/07/17

Af en toe krijgen de mannen van De Geniepegen Drauk het zot in de kop. Dan schuiven ze hun caféraam open en lokken ze nietsvermoedende voorbijgangers met cocktails naar het donkere estaminet.

21 07 Alaska De Geniepegen Drauk

Deze zomer doen ze dat zelfs iedere zaterdagavond met Bar Alaska. De opmars van zomerbars valt werkelijk niet te stuiten.

 

Beech + DJs Prinz-Cook & Dstr-air @ AMOK – 23/07/17

Wanneer de Noordse dondergod Thor geen reuzen neerhamert of meedoet in superheldenfilms, laat hij het stevig donderen. Altijd hetzelfde, met die Noordse dondergoden.

Stop daar eens mee, gast. Gun de mensheid wat zonneschijn. Hoe de hell moeten wij nietige stervelingen anders op zondag gaan Sunday Afternoonen in AMOK?

21 07 AMOK

Beech plugt in om 15.30 u. Het trio rond de muzikale duivel-doet-al Kristof Souvagie versjachert zomerse tunes aan fans van The Brian Jonestown Massacre, Nada Surf en Ride.

Nadien draaien DJ Prinz-Cook en Dstr-air aan de knoppekes.

 

Fecal Matter @ Cosa Nostra – 24/07/17

Ergens in 1985 geselde een balorige puber zijn strottenhoofd en gitaarsnaren in een groezelige overzeese garage te Seattle. Fecal Matter heette zijn bandje.

Al sla je ons dood.

21 07 Cosa

Enkele jaren later veroverde diezelfde balorige puber de wereld met Nirvana. Amai, amai. Maandagavond 24 juli eren de pubers van de treffend getitelde coverband Fecal Matter het getormenteerde grungeboegbeeld op de Cosa Nostra Afterparkies.

Hopelijk zijn ze balorig. En ons nu a.u.b. niet doodslaan, hein.

 

Natourcriterium Aalst @ Aalst a’a! – 25/07/17

Op zondag 23 juli bolt de Tourkaravaan over la plus belle avenue du monde. Welke uitgemergelde snijboon rolt in het geel over de Champs-Élysées? Aalst speelt op safe en strikte zowel Froome, Bardet als Aru voor het Criterium.

21 07 Natourcriterium 2017

De Grembergse volksheld Greg Van Avermaet heeft familiale verplichtingen. Kittel bougeert niet op maandagen. En Sagan zit nog steeds ergens in een hoekje te mokken. Doch niet getreurd. Belgisch kampioen Olivier Naesen en ander goed volk als Thomas De Gendt zullen wel 65 rondjes door het stadscentrum rijden.

 

Big D and the Kids Table @ Cirque Mystic – 25/07/17

Houd je van ska en punkrock? Kan je 12 flappen missen? Trek dan dinsdagavond 25 juli naar de Cirque Mystic.

21 07 Big D Cirque Mystic

Big D and the Kids Table mennen het volk. The Octopussys en Koala Commission  supporten. Zonder dank.

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat