stad aalst

Biensoigné selecteert

Back in the days was het leven geen pretje. Kinderen moesten met hun kleine vingertjes tussen machineradertjes friemelen. Er raakte al eens een handje vermorzeld onder de drukpers. En na de harde weirkendag was er geen Netflix, laat staan een Bicky Burger. En tussendoor werd Antje De Boeck dan nog eens verkracht, godbetert. Jaja, 1890 was beslist geen pleziertje.

Maar toen kwam Jan Decleir. Onverschrokken gaf hij de patrons wat droge bokken op hun wezen. Met zijn starre frons laserstraalde hij de Aalsterse textielfabrieken naar de kanariepietjes. “Hola, hola. Zo gaat dat niet, vriend!”, zeiden de machthebbers van de Katholieke Partij. Waarop ook zij snel kennis maakten met Jan Decleirs vuisten. Meteen was het ook duidelijk dat hij hun vriend niet was.

Tussendoor vond zijn broer, John Decleir, Netflix en de Bicky Burger uit. En zo kwam uiteindelijk alles goed. En daardoor hoeven we dit weekend niet tussen machineradertjes te friemelen en is er tijd zat voor al dit leuks:

 

If Anything Happens To The Cat @ Cosa Nostra – 12/10/17

Donderdag. Dat kan maar één ding betekenen. De Cosa gooit ons nietige vernepelingen een snoepje toe. Vanavond heet het snoepje If Anything Happens To The Cat. Geweldige naam. If Anything Happens To The Biensoigné-hond, dan komt Jan Decleir de schuldige droge bokken verkopen.

Okt Cosa

Genoeg grappen en grollen. If Anything Happens To The Cat in de Cosa dus. Postrock, shoegaze en nog wat trippend spul in een blender gegooid. Het resultaat? Beslist geen zure slagroom.

okt God is an Astronaut

Akkerdju. Zijn we al vrijdag? Waarom vond John Decleir geen teletijdsmachine uit? Herkansing volgende week donderdag met God is an Astronaut in de Arty Party dan!

 

Vlaemsche Oktoberfeesten @ JH Ypsilon – 13/10/17

Van midden september tot 3 oktober drinken de Duitsers zich helemaal naar de kanariepietjes op Oktoberfest. Want dat is hoe Duitsers rollen, a’a. Waarom dat dan eigenlijk niet Septemberfest heet, is een groot raadsel. We zullen er maar niet moeilijk over doen want voor je het weet komen Zee Germans weer met hun tanks door de Ardennen brommen. Brave Duitsers.

okt ypsilon

De jolige luitjes van JH Ypsilon weten zelf ook wel wat van zich klem zuipen. Daarom organiseren ze vrijdagavond de Vlaemsche Oktoberfeesten. Ze beloven halve liters aan DDR-prijzen, Vlaemsche meezingers en volksspelen. Maar dat verbleekt allemaal bij de comeback van Andy Samyn.

okt Andy Samyn

Andy wie? Andy Samyn! De kleine broer van Jimmy van Get Ready! Uitvoerder van de megahit "Boem, boem, boem!" uit 1998! Nu vrijdag op de Konzertbühne van JH Ypsilon!

 

Food Truck Festival @ Vredeplein – 14/10/17

Wat een prachtige dag! Gisterennacht ons helemaal naar de kanariepietjes gezopen in den Ypsilon – en vandaag geen centje pijn. Welke Jedi mind tricks zitten hier achter? Het zal toch niet komen omdat ze EINDELIJK NIEUWE LEIDINGEN AAN HUN TAPKRAAM HEBBEN GEHANGEN?

okt ypsilon leidingen

Geen tijd voor moeilijke levensvragen. Fris en monter naar het Vredeplein.

okt vredeplein

Daar staan genoeg foodtrucks om Jabba the Hutt en zijn crazy posse minstens een weekend lang van eten te voorzien.

 

Secret Garden invites: Die Clique @ Cirque Mystic – 14/10/17

"Secret Garden" is een mooi liedje van Bruce Springsteen uit Jerry Maguire. In die American romantic comedy-drama sports film (Wat? Zo staat het effectief op de Engelstalige Wikipediapagina.) vinden Scientology-sandwichman Tom Cruise en botox-pancarte Renée Zellweger de liefde bij elkaar. Maar eerst is er een hoop gedoe, want zo gaat dat nu eenmaal in de liefde. Hij had haar nochtans al met "hello". 

okt Cirque

Liedjes van een heel ander kaliber daveren zaterdagavond door de Cirque Mystic op Secret GardenKomen aan de knoppen draaien: Die Clique, HAECK, Guilmøt, Hats 'n Caps, Steve Reznik en polska. Allen grootmeesters in hun genre, naar verluidt. Maar wat weet de weekendoverzichtsman daar nu van? Die ouwe zak luistert enkel naar The Boss.

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat