stad aalst

Le Babar

Jongens, meisjes aan de kant daar komt Le Babar. En neen niet de olifant.

Aalst groeit op muzikaal vlak. Le Babar, beter gekend als Bert De Baere, stelde onlangs zijn nieuwe releases voor in jawel …
New York City! Op 30 maart verscheen zijn nieuwe EP. Zijn nieuwe release telt 2 heerlijke tracks. Gin & Tonic en Apérol Kitch.

bertdebaereEPGroen kostuum

Le Babar vindt inspiratie in house, disco en funk. Een zeer groot feel-good karakter, me dunkt. Zijn artiestennaam komt van de Franse olifant met het groene kostuum. Waar Bert wel tien keer in kan. Zijn lief moet hem dringend eens wat meer eten geven.

De enige gelijkenis: ze noemen Le Babar ook de koning. Maar dan van de underground house music.

 Palmares

Le Babar is al jaren bezig met het mixen en producen van songs. Zijn Soundcloud staat geregeld on fire als hij weer eens een mix van zijn favoriete platen dropt.

Mijn favoriet? De rework van Love Sex Magic van Chiara ft. Justin Timberlake. Maar ook Claude Francois ontsnapte niet aan het fingerspitzengefühl van deze jonge Aalstenaar.

 Een lekker gerechtje

 Als het wat chiquer mag, dan kan je genieten van de Le Babars deuntjes in The Jane in Antwerpen. Zijn "A Trip To Heaven" staat op de cd: The Jane Volume 2 / Depth of Focus.

thejanevolume2

Bravo Sergio, goede keuze.

Check it out!

Als je nog niet van Le Babar hoorde, dan leef je onder een steen. De zwerfkeien op de Grote Markt bijvoorbeeld.

De jonge (fysiek dan toch) knaap dropt al sinds 2010 enthousiast ontvangen schijven. Zijn schijven vind je op zijn Soundcloud.

HIER DUS!

bertdebaereHier nog een keer. Spam. Spam. (Geen dank.)

Ook op Spotify kan je genieten van Le Babar.

Le Babar goes international

Van Praag tot New York en zelfs Tokyo. Le Babar gaf al op veel plaatsen het beste van zichzelf. Hij maakte ook al platen met de Amerikaanse zanger Damon Trueitt en de Franse zangeres Ladybird.

Het is geen leugen als ik zeg dat die Fransen echt zot zijn van hem.

En het zeetje ook niet te vergeten. Le Babar zakt geregeld af naar Oostende om daar eens te demonsteren wat hij in petto heeft.

Label

Ook met zijn label gaat Le Babar internationaal. Nyon Records is een record label van Le Babar, Frederick Alonso en Josh Hubi. De twee Aalstenaars en de Amerikaan geven met hun label jonge artiesten de kans om muziek uit te brengen.

Heupen schudden

Wil jij jouw heupen laten swingen op de hitjes van Le Babar? Dan kan je hem geregeld spotten in Café Vredeplein tijdens Funky Fri’Jay! of in Amok tijdens Studio Babar.

funkyfrijay

Cinema

En thank god dat Cinema terug opengaat. Want daar kan je tijdens Downtown Le Babar rond de nek vliegen!

 

 

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat