stad aalst

Biensoigné selecteert

Krabbel, krabbel. Wat klautert daar naar boven? Moeilijk te zien! Helemaal bedolven onder de royaal besmeerde toastjes, sprankelende fluitjesglazenloodzware boekentassengoedkope pintjesroodgloeiende mengpanelenStuBru-coryfeeënvellen & gamellendissonante klanken, en wat vlokjes geelgroene spaag

Jakkie, bah! 

Wacht nee. Kom terug, lieve kinderen! ’t Is maar guacamole.

Maar wat zit er onder? Enlighten us, weekendoverzichtsman!

18 05 17 Guacamole

Welaan dan! Hierzo: hét dolle Pinksterweekendoverzicht!

Extra mals, sappig en van 100 % Oilsjterse makelij. Knijp maar eens goed in die vatje kwabben. Want zo’n lekkere brok zie je beslist niet elke dag! Blijheid, blijheid! Jonkies eerst!

 

// Nablijven met Arnage, Pyck & DIBBS @ CINEMA – 18.05.18 //

Arme schoolgaande younglings. Nog even en de examens staan voor de deur. Ruftende motherfuckers van vragen trappen zo meteen het houtwerk van hun onschuld in ’t friet van een. Geef die lieve kinderen snel nog een laatste verzetje. Geef ze iets om in te geloven. Een lichtpuntje om zich aan te verwarmen in de donkerste uren.

18 05 17 Nablijven met Arnage Pyck DIBBS Cinema Vrijdag 18 mei 2018

Iets tastbaar. Zoals NABLIJVEN MET ARNAGE, PYCK & DIBBS! Om VIER afterschoolen in de CINEMA! Mét speciale acties voor de vroege vogeltjes. En gratis entree. Hoera! Hoezee!

 

// Openlucht aperitief • Apérotime @ Grote Markt ­– 18.05.18 //

Vrijdag, 17u00. Laptops toe, afterworken. Hét moment waarop gladde rechten- en TEW-boys hun blauwe polo’kes met beestjes op (een grappig krokodilletje hier, een hinnikend polopaardje daar, gouden arendjes voor de meer edgy gasten) uit de kast halen. Genoeg Axe Dark Temptation onder de oksels, want wat kan dat gat in de ozonlaag ons schelen? En natuurlijk wat funky glasses op de neus. Straks slaan ze toe op Aalsts eerste Apérotime.

18 05 17 Openlucht aperitief Apérotime Vrijdag 18 mei 2018

En wat doen wij terwijl die gladde alen hun glibberige praatjes en fluitjesglazen op het aanwezige vrouwenvolk loslaten?

Ons hopelijk volfretten met toastjes, dansen alsof er een horzel wespen in onze Nudies huist en tanken tot ze ons rond middernacht met het nodige machtsvertoon van de Grote Markt sleuren. Santé!

 

// DJ's @ WORK w/ Linde Merckpoel & Johnny DC @ Cirque Mystic – 18.05.18 //

Afgelopen weken zochten jonge DJ’s roem en glorie op de aloude speelplaats van het SMI. Heilige grond. Besprenkeld met tranen van bloed. Het geknipte strijdperk voor de Leerlingenraad DJ-Contest. Naar schijnt ruikt het er nog steeds naar zweet en adrenaline. Tussen ons gezegd en gezwegen: dat rare luchtje hing daar al toen de weekendoverzichtsman nog een klein weekendoverzichtsjongetje was.

18 05 17 Djs Work Cirque Mystic Vrijdag 18 mei 2018

Vrijdag in de Cirque Mystic op DJ’s @ WORK: de overlevers, de laureaten! SPEKU, Twice ft. Mo-Slim en INDECKS. Nauwelijks donshaar op de bovenlip, of ze maken al het mooie weer met onze favoriete rosse vonk Linde Merckpoel & dat andere StuBru-coryfee Johnny DC! En dan als lopende kaas de nacht uit met Discobar Koekerond.

 

// Kroffel Rockt @ Jeugdverblijfcentrum Schotte – 19.05.18 //

18 05 17 Sint Christoffel

Jaja. Het kan niet op met die Sint-Christoffel. Telkens wanneer de weekendoverzichtsman een fraaie hoed maakt, gaat schattengraven, met zijn hakebus schuttert, bibbert in de tandartsstoel, of de Haring-rotonde opfietst, prevelt hij plichtsgetrouw “up yours, ST. C.!”.

Sint-Christoffel is ook de naam van een vrolijke Aalsterse jeugdbeweging. Maar dan wel met de "K" van kaka & kroketten.

18 05 17 Kroffel Rockt Zaterdag 19 mei 2018

En van KROFFEL. Zaterdagavond brengt Scouts Sint-Kristoffel Kroffel Rockt in JVC Schotte. Deuren wagenwijd open om 19u00! Mét Vel & Gamel, Battle of the Drums, De fabuleuze Kroffelband, en de weer een heel weekend van platendeck naar platendeck pendelende Arnage!

 

// Thédansant Tricolore - A night of belgian punk/hardcore @ JH Ypsilon – 19.05.18 //

Allergisch aan aperitiefhapjes, StuBru-coryfeeën bezorgen je schurft, en die Kroffelband klinkt toch maar een tikkeltje te soft? Wie bel je dan voor een geslaagd weekend? Rock 'n Load Concerts! De hoeders van het betere smerige gitaarwerk en stembandexcessen serveren zaterdag Thédansant Tricolore in het knusse Jeugdhuis Ypsilon.

Drink goedkoop bier, poog voor dood, en hap op tijd naar adem met …
Slovenians, SILENCE MEANS DEATH, System Killer, Diss Guy, Darmstadt, FORGE, en het uit 75 % pittige vrouwenvolk opgetrokken HETZE!

18 05 17 Thédansant Tricolore A night of belgian punk hardcore JH Ypsilon Zaterdag 19 mei 2018

7 dikke Belgische punk & hardcore bands voor slechts 7 euro!

Zover het kleine weekendoverzichtsjongetje in ons daar een beetje oplette op ’t SMI, is dat één luttele euro per groep!

En dan moet Frans Ten Dans Soundsystem nog wat puike punkplaatjes draaien!

 

// Kantien Royal Foodtruck Festival Aalst @ Werfplein – 19, 20 & 21.05.18 //

Menseuh, menseuh!

Kijk daar, in de verte! Keukentjes op wieltjes! Op het Werfplein!

18 05 17 Kantien Royal Foto Grote Markt van Sint Niklaas

Da’s helemaal het Werfplein niet. Da’s de Grote Markt. Amai, die ziet er raar uit. Waar is de Zwette Maan? Den Tettentoeren? Die potsierlijke Zweedse zwerfkeien?

Goed gezien, wijsneus. Da’s Sint-Niklaas! Je mag morgen je welverdiende herbruikbare BETONG-bekerkes afhalen op de Jeugddienst.

Foodtruck Festival dus. Op ’t Werfplein. Drie dagen lang!

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat