stad aalst

Onmenselijke temperaturen. Onmenselijk! Gras kleurt diarreegeel. Jozef zijn stok vliegt spontaan in de fik. Schoenen smelten weg in het asfalt. Goudvissen verdampen in de Aalsterse kasteelgrachten. Schildpadjes worden levend gekookt.

Wie smijt daar trouwens al die beesten in? Moeten die niet de tijd van hun leven beleven in een leuke schildpaddenbak met een strandje en drie palmbomen terwijl ze op wat Tetra Anchovies knabbelen? Aalst, een eeuwig enigma.

18 07 26 Hot Meme

Terug naar het weerbericht. Elk fysiek onderscheid tussen bilspleet, ondergoed en bureaustoel vervaagt. Jakkie bah, dat klinkt goor. Heel goor zelfs. Maar het is de zweterige waarheid. Je zou een ijsbeer in je broek willen steken, maar vind maar eens een ijsbeer!

 

// Critical Mass Ride @ Cimorné – 26.07.18 //

Hoewel elke normale sterveling zijn laatste krachten spaart voor een kruiptocht naar een Colruyt-koelcel, zijn er ook snuiters die vandaag een beetje willen bewegen. Fietsen dan nog wel. Wat bezielt jullie, snuiters?

18 07 26 Critical Mass Ride

Met de Critical Mass Ride: ‘MuZomer-editie willen deze snuiters ‘de fiets’ vieren. Een nobel initiatief. Want fietsen zijn altijd lief voor ons geweest. Wat we niet kunnen zeggen van de grijze Subaru, gouden Golf, blauwe Porsche en zwarte BMW die dagelijks het Vredeplein teisteren. Het lijken wel Power Rangers, maar dan slechte.

Vervoeg de karavaan om 18u30 op het terras van de Cimorné. Achter het Begijnhof! Ze starten om 19u hun toertje door de stad. Onderweg kloppen ze argeloze gouden Golven en grijze Subaru’s wat pijpen uit hun bak. Beng, beng, beng!

 

// MuZomer @ Stedelijk Museum Aalst – 26.07.18 //

Ondanks de hachelijke hittegolf, de zweterige symbiose van bilspleet, onderbroek, en god weet wat allemaal nog meer, merkte jij ­– ja, jij! – alerte lezer iets op. Het is niet zomaar een Critical Mass Ride. Oh, nee! Het is dé Critical Mass Ride ‘MuZomer’-editie! Tadaaah!

18 07 08 Zomeractiviteiten in t Gasthuys Stedelijk Museum Aalst

Nadat de vrolijke trappers met veel machtsvertoon de vierwielers hebben duidelijk gemaakt waar de kiekens pikken, kaarten ze tevreden na op de binnenkoer van het stadsmuseum. Alweer een geslaagde Critical Mass Ride achter de rug. Daar mag wel eens een kleinigheid op gedronken worden. Toevallig staat Muzomer vandaag helemaal in het teken van de koers en de edele tweewieler. Wat een timing!

Bijzonder dj ook deze keer. Juke-o-Cycle: een interactieve jukebox op een vintage brommer. Een interactieve jukebox op een bakfiets zou nóg beter zijn, maar laten we vooral niet te critical doen. Wanneer begint dat spel trouwens? Dat spel begint maintenant, à la minute, om vijf uur. Hop, naar de Oude Verdampende GoudVissen en Levend Gekookte Schildpaddenmarkt!

 

// Gendarmeriebar @ De Gendarmerie – 27.07.18 //

Zoals Pikachu in Raichu verandert, zo verandert De Graanbar in De Gendarmeriebar. Die staat op, welke wijsneus zag dit aankomen, De Gendarmerie.

18 07 19 Graanbar

Daar is toevallig ook een lokale boerenmarkt aan de gang. Wat die boeren precies aan de man brengen (Verschrompelde patatjes? Uitgedroogde wortels? Wakke komkommers? Smurfenkooltjes? Zwette tomatjes?) in deze hachelijke hittegolf is een compleet raadsel. De Graanbar Gendarmeriebar heeft in elk geval wel een kleinigheid of twee in aanbieding.

 

// Pikkeling @ Meldert – 27-28-29.07.18 //

De Pikkeling is een eeuwenoud folklorefeest waar al eens een kleinigheid wordt gedronken. Je moet er wel helemaal tot in Meldert voor fietsen.

18 07 26 De PikkelingMeldert

Maar dat zal in tijden van Critical Mass Rides toch geen probleem zijn?

 

// Criterium @ Aalst ­­– 30.07.18 //

Zondag verlaat één van de op cracotten levende Team Sky-renners de Tour de France met de gele trui. Dat betekent dat het ’s anderendaags weer natourcriterium is.

18 07 26 Criterium Kleinigheid

Een eeuwenoude Aalsterse koerstraditie waar al eens een kleinigheid wordt gedronken. Daar vertellen we later meer over. Die ijsbeer was precies toch niet ons beste plan.

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat