stad aalst

Trillosta brengt eerste album uit

29.05.20 SCHRIJF ONS!
Trillosta brengt eerste album uit

In 2018 verscheen Gust Timmerman (alias Gustj’n en Trillosta) voor het eerst op onze radar. We hadden Bizzey uitgenodigd om Cinema op zijn kop te zetten en gingen met een kleine wedstrijd op zoek naar een dj om de avond te openen. De mixtape die Gust  inzond stak met kop en schouders boven al de rest uit. Bizzey kwam de dag zelf een uur te laat toe, maar Gust hield het publiek op zijn zachtst uitgedrukt helemaal ‘chaud’. Niet veel later kwam hij met Trillosta als een  2de Dj alter ego naar buiten. Zijn gevarieerde en uitdagende dj-stijl leverden hem meteen ook een plaats op het BETONG festival op. Nu hij met een allereerste eigen album naar buiten namen we graag eens contact op met ‘the man himself’ voor wat meer tekst en uitleg!

Gust! Eerst en vooral, hoe gaat het met jou? En hoe ervaarde jij de afgelopen ‘blijf in uw kot’ periode?

Met mij gaat alles goed, ook al is deze periode niet altijd even leuk haha! Ik mis het uitgaan, draaien en afspreken met mijn vrienden wel echt… vooral deze tijd van het jaar. Er stonden veel leuke feestjes en evenementen op het programma. Maar ja wat doe je er aan? Ik hoop dat deze zever zo snel mogelijk gedaan is en dat we terug kunnen feesten! :)

Met Gustj’n startte je als een all-round dj. Waar en hoe is het voor jou allemaal begonnen?

Ik interesseerde me van jongs af aan al in muziek. Ik was vroeger altijd de gast met ‘veel en goede muziek op zijn gsm’ haha :) Later, rond mijn 14 jaar begon ik zelf wat met het maken van eigen muziek en kocht ik van een eigen controller om mee te Dj'en. Dit begon meer de ‘serieuzere’ kant uit te draaien op mijn 16 jaar, wanneer ik eigen muziek online begon te zetten. Dit was toen vooral op Youtube en op Soundcloud. Op die leeftijd begon ik ook mijn eerste boekingen binnen te krijgen om ergens te gaan spelen. Dit was vooral in clubs of op feestjes in Aalst en omstreken.

Tussendoor begon je ook met muziekproductie te experimenteren. De hardstyle versie die je maakte van Zoutelande geraakte zelfs tot op de weide van Pukkelpop. Van waar kwam de inspiratie of trigger om zelf met muziek aan de slag te gaan?

Omdat ik zo veel verschillende muziek luisterde was ik echt geboeid door producen en het hele proces er rond, dus besloot ik om zelf maar wat te beginnen proberen en prutsen. Die Zoutelande remix maakte ik vooral voor de meme. Ik was toen als Gustj’n wel bekend om de dj te zijn die niet bang was om eens ‘platten bosj’ te draaien op fuiven. Zo zocht ik een lange tijd op youtube, soundcloud, … voor een remix van Zoutelande om zelf in mijn tracklist te steken voor als ik ging gaan draaien, maar ik vond geen. Dan besloot ik om zelf maar een te maken! En kijk, het viel precies in de smaak want het zit ondertussen al aan 80 000 views! Al wil ik deze ‘grappige en onnozele remix - kant’ wat achter mij laten, gaat dit nog altijd een deel van mij uitmaken!

We daagden je in februari zelf ook uit om een carnavalhit te maken voor Biensoigné. We wouden ook iets met een hardere beat en de instrumentals voor 'Merci Va Kompanie' schudde je probleemloos uit je mouw. Mogen we stellen dat die hardere sound je toch wel wat ligt?

Zoals ik al zei gaat deze hardcore sound steeds een deel van mij blijven uitmaken. Zo ga ik mijn alter ego Gustj’n in de toekomst wat achterwegen proberen laten en mij vooral focussen op Trillosta. Zo kan ik mijn toekomstige projecten op een minder speelse en serieuzere manier naar buiten brengen.

We mochten het album ‘Forever 93’ al eens exclusief beluisteren en kregen een heel spektrum van geluiden en genres te horen. We wisten uit eigen ervaring dat Trillosta staat voor hip-hop en trap beats maar kunnen niet meteen een juiste stempel kleven op de sound van het album. Invloeden uit de elektronische muziek zijn duidelijk aanwezig. Hoe zou je album zelf willen omschrijven?


Ik zie het album als het resultaat van een mengelmoes aan genres die ik luister en die mij inspireren: Hip-hop en experimentele trap beats, (hard)techno, trance, footwork en ambient. Ik denk niet echt in genre hokjes, ik meng alles liever met elkaar. Zo vind ik het leuk dat de mix hiervan er soms voor zorgt dat er een originele sound als eindresultaat uit de bus komt.

Tussen al het geweld viel ons oor vooral op ‘Dancing in the dark’. Het nummer zou even goed van de hand van Flume kunnen geweest zijn. Je schakelde Nina in om vocals in te zingen. Hoe is deze tot stand gekomen?


Ik ken Nina nu toch al een kleine 5 jaar en wist dat ze zong en dat ze talend had. Ik wou op mijn EP heel graag een track met vrouwelijke vocals erop hebben, dus dacht ik meteen aan haar. Zij was erg enthousiast om samen te werken aan dit project!

Het album verraadt ook een hele ruime muzieksmaak.  Naar welke artiesten of producers kijk je zelf het meeste op?

Ik luister zelf naar veel verschillende genres dus heb ik best veel artiesten of producers die mij inspireren: Sam Gellaitry, Mall Grab, Cellvl, Yung Gud, Bulma, Bladee, … Om er een paar op te noemen.

Als je zou mogen kiezen met welke zanger/muzikant/producer zou je meteen een hele dag in de studio willen doorbrengen?

Denk dat mijn keuze ongetwijfeld dan toch Bladee zou moeten zijn. Hij is een Zweedse rapper waar ik heel erg fan van ben. Ik zou echt dagenlang naar zijn muziek kunnen luisteren. Zijn Beats, melodies en flows zijn heel origineel en inspireren mij heel hard. Ik zou er dus maar van kunnen dromen om een dag met hem in de studio te mogen zitten haha.

Wat mogen de mensen in de toekomst nog van Trillosta verwachten?

Je kan van mij in de toekomst veel soortgelijke nummers als op mijn EP verwachten. Ook komen er wat edits en collaborations met rappers en andere producers aan, maar daar kan ik nog niet al te veel over zeggen! ;) heb High hopes, ik zal jullie niet disappointen!

Het album van Trillosta kan je hier (Spotify URL) beluisteren! 

Tags
TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat