stad aalst

Humor, humor!

Wat zouden we toch zonder zijn...

U leest het antwoord elke maandagochtend af van ons gezicht... een hoopje doffe ellende.

In deze woelige tijden vol kommer en zuurpruimen gaat de comedian op zoek naar de zoete glimlach en het grote geld. Al ligt dat laatste niet voor het grijpen. Harlekijnen van allerlei pluimage schieten uit de grond, maar de spotlichten op tv en de podia in culturele centra zijn dun gezaaid. (En op tv vaak dan nog verkeerd.) Alleszins, voor zij die nog wat willen oefenen is er gelukkig Comedy & Cinema. De try-out voor de betere komiek in wording of voor de verworpene die op zoek gaat naar een comeback. Kort verslag vanuit de stad die van zelfspot haar handelsmerk heeft gemaakt.

Het stramien van Comedy & Cinema is eenvoudig, maar houdt al enkele edities stand: één donderdagavond per maand, twee comedians en Raf Coppens in de rol van Master of Ceremonies om het ijs te breken. De optredens van vanavond gaan door in het bovenste gedeelte van fuifzaal Cinéma voor een gemengd publiek van zo’n twintig mannen en vrouwen. Dat humor een erotiserend effect op vrouwen zou hebben, kunnen wij trouwens (veelvuldig uit eigen ondervinding) ontkennen. Jonge dames tussen de 25 en 35 die ons van het tegendeel willen overtuigen, mogen zich steeds aanmelden.

Een rotte jeugd is van goudwaarde voor de latere schrijver. Deze leuze, uit het oeuvre van Dimitri Verhulst, geldt eveneens voor Bart Vantieghem, de eerste act van de avond, die zijn kindertijd als startpunt neemt voor zijn halfuur durende show. Passeren de revue: zijn ouders, leerkrachten, familie, vrienden, vrouw en kind. Het merendeel van de grappen komen uit het rayon pis- en kakhumor, maar er is ook plaats voor seks. Al is het publiek niet vies van wat vuile praat. We zijn hier tenslotte om te lachen. Het lijkt of Bart nog niet gekozen heeft of hij comedian, dan wel zanger wil worden. Momenteel is hij het gelukkigst met een mengeling van beide en brengt de meeste van zijn sketches in muzikale rijmvorm.

Rosserds zijn smosserds

Persfoto DavidGalle Foto Pieter VerhaegheDavid Galle strooit na de pauze een klein uur lang grapjes in het rond uit een goed gevuld arsenaal. Hij fileert de kleine ergernissen van het leven fijnzinnig met een enthousiasme dat afstraalt op het publiek. En met een grote herkenbaarheid: vuile glazen bij Pizza Hut, ongeschoren teelballen en pijnlijke momenten in de wachtrij voor de kassa… Daar draait het leven om, of toch het onze. Ook steeds handig: snel spreken houdt de vaart erin en geeft gênante stiltes geen kans. Wij hebben verschillende malen moeten lachen, wat merkelijk meer is dan bij de gemiddelde RomCom. Deze try-out is één van de vele repetities voor zijn volgende zaalshow, die u in januari 2018 in De Werf kan gaan bekijken.

Volgende maand staan Bert Gabriëls en Dufraing & De Wit op het programma, nog net voordat Cinema zich in de verbouwingen stort.

Tags

GERELATEERDE ARTIKELS

 • Cinema huren

  voor dummies

 • Openingsuren & contact

 • CINEMA huren voor dummies!

 • Cinema zkt.

  jongeren met een mening!

 • Cinema weldra terug

  Heropening in zicht!

 • Billie Leyers in Cinema

  Eigenlijk ben ik zelf een ajuin!

 • Repetitieruimtes

 • Algemene informatie

 • JOC CINEMA

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat