stad aalst

"Coffee, Beer, Italian Ice Cream & Snacks", dat is hoe ze heel beknopt zichzelf omschrijven. ’t Herenhuys is nog niet zo lang in Aalst, maar zeker eentje om te onthouden in de toekomst. Het is een prachtig pand en presentatie dragen ze hier hoog in het vaandel.

Het oog wil ook wat

Wat mij meteen opviel was het gezellige, maar classy interieur! Je vindt er de gebruikelijke tafels met stoelen, maar ook een soort van fauteuils om wat meer laidback van een koffie en een ijsje te genieten.

Het harmonische van hun interieur trekken ze ook door naar de drankjes en het eten dat ze serveren. Het is dus niet zomaar een lunch- en tearoom. Ze willen zich onderscheiden door niet alleen kwaliteit op je tafel te toveren, maar ook aan de presentatie te denken. 

Interieur1

 

We all scream for ice cream

herenhuys5Maar waar ik nu écht voor terugkom is toch wel hun lekker ijs. Het is Italiaans ijs waarmee ze redelijk exclusief uit de hoek komen in Aalst. Ik proefde al de smaken frangipane, Kinder Bueno en ook hun smaak "Aalsterse vlaai" smolt al weg op mijn tong.

En of ze lekker waren? Drie keer volmondig "ja"! Daarnaast zijn ze zelfs de enige zaak met ijsbolletjes "Aalsterse vlaai". Eén bolletje ijscrème kost € 2 en twee € 3,80.

Je hebt natuurlijk ook coupes voor wie het er eens goed van wil nemen. Ik proefde de coupe met vers fruit (€ 8,50). En zoals ik eerder vermeldde vinden ze presentatie belangrijk – en dat zie je zeker terug bij zo’n coupe. Instagram worthy, much?

ijsjes

Speciaal voor jou

Naast het standaardassortiment gaan ze iets verder. Allereerst krijg je een wereldse trappistenkaart voor je neus, voor iedere trappistenfanaat is er dus wel wat.

Maar ook aan zij die nood hebben aan suikervrij is gedacht! Heb je diabetes of wil je zorgeloos genieten? ’t Herenhuys vergeet je niet.

Een plek om samen te komen

Wat veel mensen niet direct zien als ze binnenstappen is dat er eigenlijk nog een grote ruimte boven is. Die kun je bijvoorbeeld reserveren als vergaderplaats – en nee hoor, geen huur hier! De enige voorwaarde is dat je drank en/of eten bestelt van de zaak.

foto vergaderzaal

Website:

https://www.facebook.com/T-Herenhuys-145557149264005/

Adres:

Molenstraat 29, 9300 Aalst

Openingsuren:

Dinsdag t.e.m. zaterdag: 9.30 – 18 u.

 

-Wendy Troch-

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat