stad aalst

Effectief naar de cinema!

15.09.17 SCHRIJF ONS!
Effectief naar de cinema!

Deadlines zijn zoals maandagen. Je kan hun bestaan ontkennen, maar ooit grijpen ze je wel bij de schabbernak. Na zeventien gemiste oproepen, akelig roodgloeiende Facebook-notificaties, genegeerde SMS-jes en WhatsApp-sommeringen (en we zitten niet eens op WhatsApp, kun je nagaan) besloot jullie nederige weekendoverzicht-selectieman toch maar eens een teken van leven aan de Biensoigné-hoofdredactrice te geven.

Dring! Dring!

“Waar blijft mijn weekendoverzicht?!”, briest een dame – die duidelijk haar dagje niet heeft – aan de andere kant van de lijn.

“Genade, dominatrix! Er is niet ve..”

“Wat stamel je daar?!”

“Er valt niet veel te beleven dit weekend. Er is natuurlijk een euh … steakfestijn van de carnaval?”

“Een steakfestijn van de carnaval? Een steakfestijn van de carnaval? Zie ik eruit alsof ik op een steakfestijn van de carnaval zit te wachten?!”

“Euhm. Autoloze Zondag, anders?”

“Autoloze Zondag? Autoloze Zondag? Die is al weken geleden geannonceerd via de geijkte stadskanalen! Dacht je daarmee weg te komen, ellendige lanterfant?!”

“De cinema dan?”

“De Cinema? Denk je dat ik compleet achterlijk ben? Die is gesloten tot 2018!”

“Euh, ja. Da’s ook wa...”

“Wat?!”

“Dat van de Cinema. Niet dat u compleet achterlijk bent, natuurlijk. Een filmselectie, bedoelde ik.”

“Goed. Voor één keer dan. Je hebt tot vier uur. En geen second later! Of ik laat je een maand lang het dek van de Dwarsligger zwabberen, nietige kakkerlak!”

“Erbarmen! Niet de Dwarsligger!”

“Vier uur!”

 

It

It teistert al een weekje de cinemazalen en breekt daarbij moeiteloos bioscooprecords. Er zijn dus genoeg mensen te vinden die geheel uit eigen wil een toegangsticketje ophoesten in ruil voor enkele slapeloze nachten.

 4 It

In deze Stephen King-adaptatie terroriseert een sadistische clown (Bill Skarsgård) het ingeslapen Amerikaanse stadje Derry. Onschuldige kinderbloedjes verdwijnen bij de vleet. Aan de zeven dappere rekeltjes van “The Losers Club” om daar een eind aan te maken. Een potige hand om in te knijpen is geen overbodige luxe.

 

Mother!

Wie Requiem for a Dream en Black Swan overleefde, weet dat er in Darren Aronofsky’s oeuvre haast evenveel psychische mayhem huist als in Julia Van Capelles bovenkamer. Ook Mother! is, om even een hartstikke grappig mediafiguur te parafraseren, geen ponykamp.

4 mother

“Huisje, tuintje, boompje”, droomt Mother!'s naamloze hoofdpersonage (de goed boerende Jennifer Lawrence) luidop. “Writer’s block, simme, simme writer’s block”, sakkert haar schrijvende echtgenoot (Javier Bardem). Dan duikt onaangekondigd onguur volk in de gedaante van Ed Harris op en ben je vertrokken voor 121 minuten claustrofobische psychische mayhem.

Die nare Ed Harris al eens goed bekeken, trouwens? Smijt volgende keer gewoon de deur toe, J-Law!

 

American Made

Altijd als Tom Cruise lacht, krijg je het gevoel dat er elk moment een lijk uit zijn kofferbak zal stuiteren. Maar acteren, dát kan de Scientology-sandwichman nog steeds behoorlijk. Wanneer hij niet in de 38ste Mission Impossible opdraaft, of de Scientology-spaarkas vult met crap gelijk The Mummy, schnabbelt hij een tussendoortje met American Made.

4 American Made met titel en cruise

Some of this shit really happened", doet het beste vermoeden. En jawel! De dolle fratsen van Barry Seal, een piloot/ritselaar die in de jaren 80 bijkluste voor de CIA, het Witte Huis, Pablo Escobar en nog veel meer sympathieke instellingen, gaan erin als zoete koek.

 

Kingsman: Golden Circle

In Kingsman: The Secret Service schoolde Colin Firth het lummelend straatboefje Eggsy (Taron Egerton) om tot piekfijn uitgedoste geheime agent. Dat knetterde als copieus nieuwjaarvuurwerk boven de Sidney House Opera.

Drie later behoedt Eggsy nogmaals de wereld van een meedogenloze evil genius. Zoals een zichzelf respecterend vervolg betaamt, trekt Kingsman: Golden Circle daarvoor alle registers open.

4 Kingsman

Denk aan onderwatertaxicabs, van artillerie voorziene Louis Vuitton-suitcases, een henchman met een bionische robotarm, Channing Tatum als “Agent Tequila” & Pedro Pascal (die patj uit Narcos) als lasso zwiepende “Agent Whiskey”, een rist klinkende Oscarwinnaars (Jeff Bridges! Julianne Moore! Halle Berry!), en sir Elton John als – waar halen ze het – Elton John.

 

Disclaimer:

Dit artikel verscheen overigens om 17.02 u online. 

swabbingdeck

Als je de komende weken dus een gebroken man het Dwarsligger-dek ziet zwabberen, zwaai dan eens bemoedigend.

It is I, de weekendoverzicht-selectieman.

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat