stad aalst

Biensoigné selecteert

We kregen de patj van Green Day eindelijk wakker! Dat liep niet bepaald van een leien dakje. Blijkbaar waren we drie dagen te vroeg en was september helemaal nog niet ge-ended. “De tijd is snel, gebruikt hem wel”, zei ons grootmoeder zaliger nochtans altijd!

Zijn guyliner is uitgelopen, er kleeft wat aangekoekt kwijl tegen zijn kinnenbak, zijn T-shirt schreeuwt om een strijkbeurt, en hij ruft gelijk den Amylum. Excuseer, Tereos-Syral. Maar verder gaat alles goed.

Dus veeg het aangekoekt kwijl van je kinnenbak, poets je tanden, en ga mee op weekend met Biensoigné!

 

BARST @ Cosa Nostra – 28/09/17

BARST opent donderdagavond om 22.15 u. de vijfde jaargang van Cosa Nostra’s CULT-uur Caféconcerten tjokvol “nieuw talent, opkomende bands en gevestigde waarden”.

09 28 Cosa Nostras CULT uur Caféconcerten

Terwijl zomerfestivals er langzamerhand van uitgaan dat we allemaal multimiljonair zijn, geraakt hier zelfs de meeste berooide beggar moeiteloos binnen. Lees: GRATIS!

09 28 Barst Autumn Falls CULT uur Caféconcerten

En de band? Schone muziek, maar met meerdere schroefjes los.

 

Campari Daiza @ Cirque Mystic ­– 29/09/17

Pairi Daiza ken je uiteraard als de vrolijke dierentuin waar reuzenpanda’s nul interesse tonen in het voortbestaan van hun soort en dan maar via kunstmatige inseminatie aan een mini-panda geraken.

09 28 Panda bamboo fat

Hun levensdoelen laten zich samenvatten als “bamboe fretten”, “Sandra Bekkari’s voedingsadvies weerleggen”, “chillen”, en “vooral niet te veel uit ons grot kruipen”.

09 28 Campari Daiza

Campari Daiza ontdek je nu vrijdag in de vrolijke feesttempel Cirque Mystic, waar de 6EWI-scholieren (van – al sla je ons dood) hun klassenfuif houden. Steun hun nobel initiatief en kruip uit die grot, tamme panda!

 

Caepa’s Kick-off @ Cirque Mystic ­– 30/09/17

Wie floreert daar met roodgele lintjes? Wie zingt uit volle borst “Weir zen allemaul de studenten / Die Oilsjt as zen thoisbausis eed / Ver 't bier zèn ons iejnegste centen / Woorvan ook den Oilsjteneer leeft” door de Aalsterse straten? Wie brult “ad fundum, schacht!” met een Oilsjterse tongval?

09 28  Caepa Vestigia Kick Off in Cirque Mystic zaterdagavond

Het zijn de onversaagde pendelaars van Caepa Vestigia! De Aalsterse studentenvereniging voor spoorstudenten die dagelijks terugkeren naar het Londen aan de Dender! En ze zetten meteen stevig het jaar in met hun Kick-off in de Cirque.

 

Herfstshopping ­@ overal – en gans het weekend!

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Check die Herfstshopping-promofoto.

09 28 Herfstshopping promofoto stad Aalst

Eén en al euforie! In een rustiek okergeel najaarskader! Alsof het einde van de maand een illusie is en onze portemonnees openspringen van de cengen! Bij wie dat effectief het geval is, komt het Herfstshoppingsweekend als geroepen.

Schrale batsers grabbelen ondertussen alle gratis gadgets mee. Want ’t is ook “Weekend van de Klant”. Dat betekent dat de meer dan 400 Aalsterse winkels de klanten extra vertroetelen – of anders stok- en zweepslagen van UNIZO!

 

Koopjes uit de bib @ Huis De Bolle – 30/10/17

Ook in deze digitale 21ste eeuw blijven stervelingen boeken openbladeren, en schuift al eens iemand een grappig blinkend schijfje in een speciaal daarvoor ontworpen toestel. We zouden anders niet goed weten wat Utopia in ’t stadscentrum komt doen.

09 28 Koopjes in de bib promofoto stad Aalst

Maar af en toe is het “out with the old, in with the new” geblazen. Zaterdagmiddag verwisselen afgedankte boeken, cd’s en dvd’s voor een prikje (als in: één euro) van eigenaar op de jaarlijkse bibliotheekuitverkoop. Verzamel dat koper en hol als de wiedeweerga naar de Zwarte Zustersstraat.

 

Beursfuif @ JH Terlinden – 30/10/17

In de analoge 20ste eeuw speelde de jeugd met walkietalkies en zaten ze niet op Tinder maar gewoon in het jeugdhuis. Het bier kostte vijftig Belgische frank. Dat was een betaalmiddel waarmee mensen vroeger consumeerden. Daarvoor consumeerde men dan weer met schelpen en gedroogde geitenstront. “De geschiedenis is te mooi om niet waar te zijn”, wist Louis De Bourbon al.

09 28  Beursfuif JH Terlinden

Vorig jaar leek het einde van JH Terlinden nog in zicht. De schelpen waren opgedroogd, de geitenstront nat. Een knokploeg belegerde op hoop van zegen de gemeenteraad. En zie! Anno 2017 blaast het jeugdhuis 50 kaarsjes uit en haalt ze terwijl nog eens haar legendarische beursfuif van onder ’t stof.

Boef zijn agenda zat vol, maar Prozak komt nummers van De Kreuners brengen. De Kreuners is dan weer een band uit de analoge 20ste eeuw.

 

Alosta Souls Sunday Social Singles Club @ AMOK – 01/10/17

Zondagmiddag verzamelen de Aalsterse vrijgezellen in de AMOK voor de Sunday Social Singles Club. Romantiek in tijden van Tinder! Tenminste, dat dachten we. Blijkbaar valt er helemaal geen lief op te doen, maar gaat het om de 7 inch grote geluidsdrager. Zo raken we nooit van ’t straat.

09 28 AMOK Singles Club

De rare kwieten van Alosta Souls grasduinen in hun singleplaatjes en beloven “a wistful, wired, weird and wonderful ride though the history of the pop single. From million selling mega hits to obscure, experimental b-sides - snap, crackle and pop!

 

Startershub @ Hopmarkt 50 – 01/10/17

De patj van Green Day in ons wordt stilaan moe. Maak ons wakker wanneer het volgend weekendoverzicht begint. En ga zondag eens naar de Startershub in Hopmarkt 50.

09 28 Starteshub Hopmarkt 50

Deze jonge hemelbestormende entrepreneurs komen daar eens zeggen waar het op staat.

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat