stad aalst

Biensoigné selecteert

Blaadjes tuimelen zachtjes van de bomen, alleen jeugdbewegingen komen nog weg met korte broeken, en leerkrachten vertonen alweer de eerste prille voortekens van oververmoeidheid.

Ondertussen slaan vastberaden zesdejaars de Aalsterse middenstand sponsoring uit de zakken voor hun klassenfuif. Met spitsvondige woordspelingen als Piña Humaña en Campari Daiza banen de toekomstige Mark Zuckerbergs en Beyoncés zich een weg naar het weekendoverzicht.

Ondertussen ronkt die patj van Green Day onverstoorbaar verder. Goed geprobeerd, makker. Nog negen dagen en we komen u wekken!

Spring alvast in je cachou botten en maak een knusse herfstwandeling met Biensoigné doorheen het weekend!

 

Piña Humaña @ Cirque Mystic – 22/09/17

Je dacht toch niet dat we die Piña Humaña eigenhandig uit ons kraam sloegen? Dat is effectief de naam van 6 Humana A’s klassenfuif in de Cirque Mystic vanavond. Vraag ons niet van welke school precies. Niemand vertelt ons ook ooit wat.

09 22 Pina Humana

Piña colada is overigens Spaans voor “gezeefde ananas”.

09 22  Jommeke

In Jommekes-avonturen wordt dit ook weleens geschreven als “ananasos gezeefdos”.

 

Rockabilly Rumble @ Classics – 22/09/17

Johnny Cash leeft! Laat je niet misleiden door die baard, langere haren en losjes uitgespeelde leren jekker. ’t Is hem grat, a’a!

09 22 Boy Named

Na niet minder dan legendarische doortochten op Bar Lola en Hindu Nights, gooit A Boy Named Johnny nu ook tijdloze snoepjes als I Walk the Line, Folsom Prison Blues en Get Rhythm door de Classics. The Fonomatics geven al wie nadien nog op zijn benen staat nog een extra geseling.

09 22 Classics

De Classics is overigens dat 50ies spel op de Gentsesteenweg, voorbij de JBC. Quentin Tarantino leende het op een blauwe maandag nog als decor voor de "Twist Contest Dance"-scène in Jack Rabbit Slim’s.

 

Ketelmuziek @ Negasonic – 22-23/09/17

Goed nieuws voor de liefhebbers van het hardere groezelige gitaar- georiënteerde genre! De Negasonic haalt dit weekend vier bands naar hun atoomkelder in de Pontstraat.

Vrijdagavond stuift de smerige pletwals Speedözer over het podium. Freddie & The Vangrails vermorzelen nadien de nog resterende planken.

09 22 Speedozer

Zaterdagavond giet Hidden Trails enkele vaten psychedelica uit. Woorden en talen schieten tekort om het aansluitend muzikaal enigma Swaks adequaat samen te vatten.

09 22 Negasonic buitengevel

Dat Negasonic-spel heeft trouwens geen naam op de gevel. Maar volg gewoon immer gerade aus vanaf ‘t Groot College het spoor van gebroken bierglazen, boze buurtbewoners, wildplasserij en onverantwoorde decibels… En je geraakt er van zijn leven wel.

 

Kloothommel @ Cosa Nostra – 23/09/17

Groot was de vreugde toen Maarten van de Cosa, stilaan de ongekroonde Live Nation van de Denderstreek, aankondigde dat God Is An Astronaut op 19 oktober neerdaalt in het Aalsterse.

09 22 Kloothommel Cosa Nostra

Vertrouw dus op nonkel Maartens melodieuze deskundigheid en pik zaterdagavond dat gratis Kloothommel-optreden mee!

 

LEDD Festibal @ Pupillen – 23/09/17

Zaterdag bedekken de jonge baronessen van Leo Club Denderleo’s de Pupillen met 24-karaats bladgoud en blinkende smaragden voor hun eerste LEDD Festibal. LEDD is een acroniem voor “Leos” / “Eat” / “Drink” / “Dance”. Dj’s en food trucks, gelijk ze zeggen!

09 22 LEDD Festival

De entree voor dit alles bedraagt een niet verwaarloosbare achttien euro. En dat in tijden van crisis! Verschoning: de jonge baronessen schenken de integrale Abendpartei-opbrengst aan het goede doel. Allen daarheen!

 

Relaunch Netwerk @ Houtkaai 15 – 23/09/17

Netwerk is terug van een welverdiende zomervakantie op Lanzarote. De Aalsterse kunsttempel vliegt er zaterdagmiddag meteen stevig in met haar Relaunch. Stefaan De Winter en zijn Verdammte Spielerei zijn uit hun kooi ontsnapt. Met saxofoons en percussie jagen ze de Netwerk-loonslaven door het stadscentrum.

09 22 Verdammte Spielerei

Nahijgend, met bebloede blote voeten stelt het Netwerk-team om 14.00 u. haar sprankelend programma voor.

Twee doorlopende tentoonstellingen, culinaire interventies en performances vertroetelen het volk. AMOK en Bouffette soigneren de aanwezigen – en vaneigens barst er ’s avonds nog een dol feest los.

 

Opening basket street court @ De Volksplaats (het "Ezelspleintje") – 27/09/17

Woensdag 27 september staat natuurlijk al een eeuwigheid in jullie agenda opgeslagen met de hashtag HYPECOURT!

09 22 Hypecourt

Laat alles vallen en ontdek welk moois muraliste Katrien Vanderlinden van het Ezelspleintje maakte!

09 22 Opening basket street court

Biensoigné en de Okapi Aalstar-reuzen verwachten jullie en masse vanaf 14.00 u. Basketballen, muziek, drinks & fingerfood tegen de sterren op!

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat