stad aalst

Biensoigné selecteert

De dagen worden korter, de nachten langer. Een fijne wetenschap, als je daar zo even bij stilstaat. Laat Biensoigné je lantaarn zijn in deze donkere tijden. Altijd je trouwe vuurvliegje in de grimmige oorden van verderf en gerstenat.

 

2de Critical Mass Ride @ Cimorné – 17/11/17

Op een illustere donderdagavond, meer bepaald 6 juli in het gezegende jaar des Heren 2017, reden net geen 300 dappere deelnemers uit voor wat sindsdien bij kroniekschrijvers te boek staat als de eerste Aalsterse Critical Mass Ride.

Hun fietskaders blonken. Auto’s deinsden verschrikt achteruit. Een enkele BMW-chauffeur sukkelde van ’t verschieten in de Dender. Het was op slag duidelijk wie hier de dienst uitmaakte. De tweewielers, a'a!

16 11 17 2de Critical Mass Ride

De kettingen ratelden in canon door de aloude straten van de binnenstad. Daar op de Grote Markt poseerden ze talrijk voor Vlaamse Meesters die hun edele gelaatstrekken op doek vereeuwigden.

Slechts luttele maanden later trotseert de Critical Mass Ride-karavaan opnieuw de niet altijd even egale Aalsterse wegen. Met honderden fixies, E-Bikes, ouw metjesfietsen, carbon koersvelo’s en kleurrijke driewielers verzamelen ze klokslag 19.30 u. voor de poorten van de Cimorné-burcht.

16 11 17 2de Critical Mass Ride banner

De herfstavond heeft een akelig donkere setting in petto, maar dat deert hen niet. Hun stalen rossen zullen pulseren van de verlichting, hun fashionable fluoharnassen schitteren als bakens in de duisternis.

Eat your heart out, otto's! Hef die luie krent op en vervoeg deze nobele Fellowship of the Fietserij!

 

Desmojito @ Cirque Mystic – 17/11/17                                                                                 

“De Mojito was van origine bedoeld als medicijn.” Kijk, dáárom houden wij dus van Wikipedia. Een nader onderzoek leert ons dat de proto-Mojito zelfs een duchtig antidotum was voor scheurbuik en dysenterie. Dysenter-wat? Daar gaan we beter niet verder op in.

16 11 17 Desmojito Cirque Mystic

Rum, limoensap, rietsuiker, spuitwater, muntblaadjes en gecrusht ijs bij de vleet vrijdagavond op 6MON3 Desmojito. Allen als een hondsdolle Bacardi-vleermuis naar die Cirque Mystic!

 

Gewestfuif // Pyjama’s in de Bahama’s @ JH Ypsilon – 17/11/17

De brokstukken van Baar Klosjaar zijn nauwelijks opgeruimd, de laatste haveloze bums buiten gezwabberd ... of daar rammelt alweer de Gewestfuif aan het hangslot van JH Ypsilon! De Leitmotiven van dit ongetwijfeld alweer legendarisch bacchanaal zijn de Bahama’s en pyjama’s. Voor dat laatste hadden we onze spelcorrectie nodig. Zoveel jaren in het leven, en nog slaan we er niet in om “pyjama” van de eerste keer juist te schrijven.

Genoeg persoonlijke ontboezemingen!

16 11 17 Gewestfuif Chiro Gewest Aalst Pyjamas in de Bahamas JH Ypsilon

Trek je mooiste nachthemd aan ­­– een pyjama met korte broek is overigens een, alsof we dit zouden durven verzinnen, “shortana” – en stuiter strandbalgewijs naar de Meuleschettestraat. Zonnige, uitgeslapen beats door Maxim, dj Tiger, dj George Koony en als klap op de levensgevaarlijke Chinese vuurpijl de onverwoestbare dj Playlist!

 

Cocaine Piss // CULT-uur Caféconcerten @ Cosa Nostra – 17/11/17

Ergens in een afgelegen dorpje, niet zo ver van de Maas, woont Aurélie Poppins. Samen met haar vriendjes maakt ze lieve liedjes over snoepjes, eenhoorns, glitters en boomhutten bouwen. Soms trekt ze erop uit. Lekkere de wijde wereld in. Allerlei spannende avonturen beleven met Cocaine Piss!

16 11 17 Cocaine Piss Cosa Nostra

Een beetje zoals Tiny. Met het verschil dat Tiny niet als een knotsgekke losgeslagen briezende hooligan vrijdagavond om 21.00 u. de Cosa op stelten zet!

Fuck Tiny, <3 Aurélie Poppins.

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat