stad aalst

Stygian's river

Stygian’s River, het mythologisch technoconcept dat muziek en kunst verbindt, vaart nu zaterdag voor zijn tweede editie naar De Filatuur. Na de opstap van vorige editie, volgt nu de oversteek naar de onderwereld...

The Styx

De "Styx" vormde in de Griekse mythologie de verbinding tussen aarde en onderwereld. Op deze rivier vervoerde Charon, de veerman, de zielen van de overledenen. De Grieken plaatsten een munt in de mond van de overledenen als tol voor deze overtocht.

Sinds de 16e eeuw gebruikten de Engelsen het woord “Stygian” voor allerlei verwanten met deze Styx. Sindsdien vervaagde het begrip om donkere, obscure en dreigende aspecten te omschrijven… Laten deze begrippen nu net zijn wat “Stygian’s River” definieert.

charon

The Hushed Access

De dode ziel mocht niet zomaar mee op Charons tocht, de spilfiguur van de rivier. Eerst moest de toegang verdiend worden door de munt in de mond. Deze fase van de tocht van aarde naar onderwereld was het eerste evenement van “Stygian’s River”. Meteen een uitverkocht schot in de roos. Wat was hiervoor een betere locatie dan een symbolische boot zelf, nl. The Lounge Boat?

De romp werd omgebouwd tot een donkere opstapplaats vol mythische aspecten en kleuren. 450 zielen woonden “The Hushed Access” bij, die aan een minimum van 128 BPM letterlijk de boot heen en weer deed dobberen.

Wat bleek? Hoe later de avond, hoe krachtiger de rivier. De BPM’s liepen namelijk op tot 140! Stygian’s River zou het hybride concept niet zijn zonder de kunstwerken die hier en daar de aandacht opeisten. “Malika Maria at work”s live visuals verwenden de ogen all night long. Enjoy de Aftermovie.

The Crossing dark space

De tweede fase in het mythologisch verhaal is de oversteek van aarde naar onderwereld. De “oversteek” vindt plaats op één van de meest unieke locaties in Aalst, De Filatuur. Een donker industrieel pand met verschillende zalen dat perfect aanleunt bij de visie van Stygian’s River.

De art space dompelt volledig onder met mythologisch getinte kunstwerken. Geef je ogen dus de kost en duik mee in deze mythologische wereld. Musical wise vormt de grote zaal het varend schip voor de tocht. Hier laat je je vanzelfsprekend leiden door de stuwende muziek in combinatie met een golvende lichtshow.

Verwacht je aan een resem moving heads, beams en lasers. Ons eigen Aalsters talent Phara maakt deel uit van de muzikale escapade.

Wat fasen drie en vier, respectievelijk “The Arrival” en “The Mooring”, met zich meebrengen? Dát blijft voorlopig staatsgeheim...

filatuur 
Preview van de Venue

Zin in stuwende techno, mythische kunstwerken, flitsende belichting in een donkere en gezellige sfeer? Roei op zaterdag 18 november met je spade richting De Filatuur en beleef een avond zoals het hoort...

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat