stad aalst

Biensoigné selecteert

“Wie zal er voor de kinderen zorgen / Wie smeedt voor hen het plan van morgen / Die kleine bengels blijven janken”, zong wijlen Luc De Vos. Zingen doet de Gentse goedzak al drie jaar niet meer, maar de kleine bengels janken nog steeds onverbiddelijk door.

Vermannen moeten ze! Of wat droge bokken tegen hun wezen. Droog die tranen en snuit je miserabele snotjes maar lekker weg in dit vrolijke weekendoverzicht. Biensoigné selecteert, alweer de voorlaatste keer dit jaar! Maak het waar, sneeuwvlokjes!

 

Winterweekend @ Grote Markt, Vredeplein & Werfplein – 16-17/12/17

Omdat het stadsbestuur het kotsbeu was dat de broodnodige cengen van haar burgers in de zakken van Gent, Sint-Lievens-Houtem, Brussel, Brugge, Leuven en godbetert zelfs Keulen kletterden, pimpte ze de triestige kamerplant van een Aalsterse kerstmarkt tot ... [OVER]WINTEREN!

12 14 Gestolen foto Vredeplein

[Gestolen foto van Leen De Smedt van Het Nieuwsblad, want de weekendoverzichtsman is te tam om zelf ne foto van het Vredeplein te gaan trekken.]

Met een ijspiste aan het Werfplein! Schaatsen aan de Dender! De geur van kaneel, kruidnagel en vanille op de Grote Markt! Een feeëriek verlicht bomenplein als decor voor de WinterMarkt op ’t Vredeplein!

Het volk morde wel dat ze daar vorig weekend al na 20.20 u. op hun droge kinnenbak moesten kloppen en er bijgevolg niets meer te kersten viel op die WinterMarkt. Dat zal je altijd wel zien met het volk. Als ze maar kunnen memmen. En kreften, neuten, zagen, mekkeren, zaniken, zeiken en balken. Denken ze dat het op een ander beter is, misschien? In Leuven verzoop de hele kerstmarkt verdorie al op de eerste dag.

12 14 Meneer vos

[Meneer Vos. Ook wel: Meneer "Ik kom 's nachts kleine kinderen de daver op het lijf jagen in hun nachtmerries".]

Enfin. Het tweede Winterweekend, dus. Met o.a. "een witte beer, meneer Vos, gekke pinguïns en plotse sneeuwbuien". Iemand heeft precies wat te lang in het jeneverkot gehangen.

 

Le Fidèle @ Netwerk Aalst – 15/12/17

Waarom Netwerk nooit eens een leuke Arnold Schwarzenegger-prent programmeert, is voer voor masters in de kunstwetenschappen en sociologen met kabouterbaarden. Wel op het rooster prijkend aanstaande vrijdag: Le Fidèle.

12 14 Le Fidèle

Matthias Schoenaerts speelt de mooie stoute jongen Gigi. Adèle Exarchopoulos gaat door het leven als Bibi (wat overigens een pak gemakkelijker bekt dan “Exarchopoulos”), de gasoline die de boel laat ontvlammen. En nog niet minnetjes ook! Michaël – ik heb een letter met een puntje derachter als middelnaam om lekker mysterieus te doen – R. Roskam registreert deze tikkende tijdbom die “liefde” heet.

Vooraf reserveren is een must. De laatste beschikbare zitjes smelten reeds weg als een kerstmarkt in Leuven.

 

Cimorné Popt @ Cimorné ­­– 16/12/17

In tijden waarin een beetje vent zijn eigen uit okoumé vervaardigde salontafel in elkaar slaat, modebewuste vrouwen met hun Singer Fashion Mate hun eigen springtime camel tuniekje stikken en we allemaal overleven op een dieet van hummus, guacamole en granola; kom je niet langer weg met een slappe Bongo-bon voor kerst. Creatief en uniek zullen je cadeaus wezen! En wel op geheel ambachtelijke wijze vervaardigd!

 12 14 Cimorné Popt Cimorné Zaterdag 16 december 2017

Hop naar Cimorné Popt! De voormalige glasslijperij (een voormalige glasslijperij!) is zaterdagmiddag dé plaats om een creatief en uniek snuisterij te scoren. Allemaal op geheel ambachtelijke wijze vervaardigd dan nog!

 

AMOK Mini (Kerst) Markt @ AMOK – 14-16/12/17

Wie lak heeft aan kerst, en zulke bietsers en Grinches zal je altijd wel vinden, zoekt zijn toevlucht in AMOK. Het eigenwijze koffiekaberdoesje in de Esplanadestraat pakt de hele maand december uit met een alternatieve (jakkie bah, wat een vies woord is dat eigenlijk) kerstmarkt.

12 01 AMOK Mini Kerst Markt December 2017

Wat valt er dit weekend bijvoorbeeld te rapen? Nou, heel wat.

* Een Zwitserse nimf die mooie liedjes zingt!

* De gestoorde platencollectie van Polle Van De Gash!

* Karaoke! Ten voordele van Music for Life!

 

Een Avond Met Ons: De Haha Wij Zijn Volwassen Editie @ Cirque Mystic – 16/12/17

De mannen van Een Avond Met Ons wil je ‘s nachts niet in het donker tegenkomen. En je moeder wil ze al helemaal niet op zondagnamiddag in haar zetel met bloemetjesovertrek voor een kopje Pickwick Earl Grey. Een beetje zoals Radja Nainggolan, kortom.

12 14 Een Avond Met Ons De Haha Wij Zijn Volwassen Editie Facebook

Maar dan minder sportief. En met meer lichaamsvet.

 

De Warmste Après Examens XI @ JH Ypsilon – 19/12/17

Twee weken lang zwoegden de Aalsterse scholieren op hun examens. Hopelijk hebben jullie ervan genoten, lieve kinderen. Nog even en het is elke weekdag zwoegen tot je 67ste. Of je gaat bij ’t stad werken, dat kan ook.

12 14 De Warmste Apres Examens XI JH Ypsilon Dinsdag 19 ddecember 2017

Serieus, gasten. Konde een nog kleiner promoprentje maken?

12 14 De Warmste Apres Examens XI JH Ypsilon Dinsdag 19 ddecember 2017 groter

Danke schön. Da's al beter.

Zorgen voor later! De Aspi’s van Chiro Maeva en Jeugdhuis Ypsilon slaan de wanten in elkaar voor de Après Examens. Plezier in overvloed vanaf half één 's middags! Ongenadige dans- en afbraakwerken door GPS, Gustj'n, DIBBS en PYCK!

 


Winteruur Café @ De Steeg – 20/12/17

Poëzie is mooi, maar je kan er de huur niet mee betalen. Laat staan hummus, guacamole en granola. Wat wel, eigenlijk? Hoop en al een brood, als je geluk hebt. En een blikje kattenvoer van de witte producten. Kwabberd de poes moet maar leren dat ze niet in het fuckin’ Hilton woont.

12 14 Winteruur

Rechts op de zetel dus. Dat harig beest links is Wim Helsen.

Initiatieven die arme dichtende woerden in de spotlights zetten, dragen we dan ook een warm hart toe. En kijk eens aan! Op woensdagavond 20 december nestelt de eerste editie van Winteruur Café zich in Café De Steeg. Vrij naar Wim Helsens tv-programma. Eeihn?! Dat cultureel verantwoord spel, met dienen braven hond die op de zetel ligt alsof hij eigenhandig het zen-boeddhistische heeft uitgevonden in het 4de-eeuwse Zuid-India. Aaahn!

12 14 Winteruur Café De Steeg Woensdag 20 december 2017

Maar goed, we dwalen af. Winteruur Café, dus! Een knisperende avond in teken van het zalvende woord, met vrij podium én muzikale intermezzo’s door Kapitein Blauwmuts en Spring Creek Revival.

 

 

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat