stad aalst

HONDERD DAGEN. Drie maanden en een sjiek. Een afgesjabberde bovendien. Waar Zwanetta nog op geknabbeld heeft. Veertien weken en een verwaarloosbaar weekendje. Dát is wat de Aalsterse zesdejaars scheidt van de TOTALE VRIJHEID.

Morgen rennen ze alvast als leeuwen, beren, bergpuma’s, sabeltandtijgers, en een hier en daar verdwaald zwerfkatje door de straten! Weg uit hun kooien! Dartel en uitgelaten! Wild schuimbekkend! Onstuitbaar klauwend naar de eeuwigheid! Alles verscheurend wat op hun pad komt!

En zaterdagochtend?

Dan liggen de hamstertjes met uitgestrekte pootjes in bed. Laat winterslaapje? Morsdood? Niet geheel duidelijk. Wakker worden, knagertjes! Het weekend is nog lang!

Geen nood, al wat gammelere knaagdieren. Voor jullie ligt er ook genoeg in het bakje!

Te beginnen met: het donderdag-dilemma. Twee evenementen die meer met elkaar gemeen hebben dan je op het eerste zicht zou zeggen. In de linkerhoek hebben we …

 

Piquet // CULT-uur Caféconcerten @ Cosa Nostra – 15/03/18

Lien Moris en haar Piquet-knechten zijn op stap met hun fonkelnieuwe plaat “De Meute”. Die laten ze voorproeven aan het trouwe Cosa Nostra-publiek. Niets dan fijnproevers daar in de Rozemarijnstraat.

18 03 15 Piquet CULT uur Caféconcerten Cosa Nostra Donderdag 15 maart 2018

En ja hoor! De “experimentele pop met transoceanische vocalen” – Nederlandstalige dan nog wel! – gaat er in als zoete koek. Koek die nog enkele dagen nakriebelt in de buik zelfs. En je spijsverteringstelsel kierewiet “woehoe, woehoe” kirrend achterlaat.

Klinkt plezierig!

Maar wat hijgt daar rechts in de arena? Cherish?!?

 

Temptation Island @ ergens op een groot scherm – 15/03/18

We gaan er geen doekjes omwinden. Vanavond tovert Tim geen ajuin, maar een selder uit zijn broek.

18 03 15 Temptation Island Tim

Beleef de ondergang van de Aalsterse beschaving live in JH Ypsilon, De Geniepegen Drauk en AMOK.

 

Connectie 3.0 @ De Filatuur – 16/03/18

De Aalsterse zesdejaars rennen nog steeds als leeuwen, beren, bergpuma’s en sabeltandtijgers door de stad. Dartel en uitgelaten! Dat er zoiets bestaat als De Connectie, “waar smaakmakers modemakers ontmoeten ...” – zal hen worst wezen!

18 03 15 De Connecie 3.0 De Filatuur Vrijdag 16 maart 2018

Leeuwen, beren, bergpuma’s en sabeltandtijgers doen niet aan culinaire hapjes en hebben al zeker geen kleren van doen! Laat staan modieuze! Ze lopen De Filatuur klasj voorbij en krassen met veel geweld over de deuren van …

 

100 Dagen at the Factory! @ The Factory – 16/03/18

The Factory! Daar moeten ze zijn! Want vanavond spagen ze regenbogen.

Glinsterende dan nog wel!

18 03 15 100 Dagen The Factory Vrijdag 16 maart 2018

Dit is hun geboorterecht. Hiervoor heeft mama hen achttien jaar geleden uitgefloept!

Claim die 100 Dagen, lieve zesdejaars!

Ze waren altijd al van jullie!

 

Apres Ski Party 2018 @ Den Heiligen Gheest

De Q-Run – “Loop naar elkaar toe in een magisch parcours vol neonlights en pompende beats om daarna samen los te gaan op het feest!”

Hét voorjaarsevenement!

Met afsluitende party in de Florahallen!

18 03 15 Q Run

… is hopeloos uitverkocht!

Sorry.

Alsof we ons überhaupt gingen kapotlopen in dit schijtweer. Staat er zot op ons voorhoofd geschreven?

Nou? (En wat zit die Biensoigné-hoofdredactrice daar weer zo raar met haar wijsvinger in de lucht te draaien? Gekke vrouw.)

Enfin. Wens Sam, Heidi en die 4.998 ander zotten veel succes en langlauf naar Den Heilige Gheests Apres Ski Party. Het magisch verlichte Aalsterse gebergte kent vele après-skifuiven … maar dit zou wel eens de zotste zijn.

18 03 15 Après Ski Party Den Heilige Gheest Zaterdag 17 maart 2018

Wij zeggen dat niet. Zij claimen dat zélf op hun Facebookpagina.

Vis je skeftige ski-outfit van vorig weekend weer uit de wasmand, smeer enkele preventieve strepen Labello op je bakkes, en huppel als een dolle springbok Den Heilige Gheest binnen. Huppel, huppel!

 

Blender Vintage: the Hugh Hefner edition @ Arty Party – 17/03/18

Blender UnderCover viert dit jaar zijn houten jubileum. Welk? – Houten! Het door het cambium geproduceerd secundaire xyleem van zaadplanten. – Als ge weet wat hout is, waarom vraag je het dan, wijsneus? – Hoeveel? Vijfjarig!

Mondjesmaat lost het Aalsters openluchtfestival spoedig de eerste namen. Wie vorig jaar Fleddy Melculy zag loosgaan, wrijft nu al in zijn klamme handjes.

18 03 15 Blender Undercover Arty Party Zaterdag 17 maart 2018

Maar eerst is er het kleine broertje, Blender Vintage. In de nooit teleurstellende Arty Party dan nog wel! En wat stuitert daar op het podium? The Big Bopper Band, terwijl Dj Bon Anné alvast wat stof uit de groeven blaast!

 

Gewestfest @ JH Ypsilon – 17/03/18

De jongens van KSA Gewest Land Van Aalst werpen zich met hoge snelheid in een baan om de Meuleschettekoer. Onderwijl plunderden ze de berging! Wat willen ze bereiken met die lege bussen Dreft, planetaire termen, en al dat zilverpapier?

Welke snode plannen bekokstoven die brave blauwhemden?

18 03 15 KSA Gewest Land van Aalst Gewestfest Cosa Nostra Zaterdag 17 maart 2018

Jozef mag met drie keer met zijn stok op de weekendsoverzichtmans blote poep kletsen als dat geen dikke ruimtefuif wordt!

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat