stad aalst

Biensoigné selecteert!

04.10.18 SCHRIJF ONS!

De mens is het enige wezen dat ook drinkt als het geen dorst heeft. Dat schreef Plinius de Oudere al in de eerste eeuw na Christus. Weekendoverzichtsmanius de Jongere monsterde zorgvuldig de aanstormende weekendevents en stelde vast dat er 2.000 jaar later niets veranderd is. Sorry, Christus. We kunnen er ook niet aan doen dat we geen beesten zijn.

Maar het is een kwestie van tijd voor we er worden. Want wat is die welriekende walm daar beneden?

HET WEEKENDOVERZICHT!

// Hantrax @ Cosa Nostra – 04.10.18 //

Over Christus gesproken. Diens ouweheer schiep de wereld in zeven dagen. Op de vierde dag “schiep hij de lichten aan het hemelgewelf, zon, maan en sterren als markering voor seizoenen, dagen en jaren. Het grote licht (de zon) om over de dag te heersen, het kleine (de maan) om over de nacht te heersen.

18 09 27 CULT uur CaféconcertenCosa Nostra Najaar 2018

En Maarten van de Cosa? Die bleef op donderdag ook niet op zijn luie reet zitten. Integendeel, de brave jongen schiep diezelfde dag nog de CULT-uur Caféconcerten. En vanavond nodigt hij Hantrax uit. Om over het podium te heersen! Wat anders?

*

Op Dag 6 schiep god trouwens alle landdieren. Zoals de Celestial Wolves. Geen idee hoe die beesten eruit zien? Trek zaterdag dan maar eens naar de Cirque!

 

// Pirates of the Cara Pils @ Cirque Mystic ­– 05.10.18 //

Krimtonight van het Lyceum kaapte “De Grote Win Linde & Johnny DC Op Jouw Klassenfuif Prijs”. Welverdiend en tot op 9 november, Krimtonight! Valt er dan nu niets meer te kapen? Jawel, jawel. Er valt altijd wel nog iets te kapen!

18 10 04 Pirates of the Cara PilsCirque Mystic Vrijdag 5 oktober 2018

Je moet gewoon heel goed uit je ooglapje kijken. Vrijdagavond op 6AIT’s Pirates of the Cara Pils in de Cirque, bijvoorbeeld! Allen daarheen, landrotten! Drink up, me 'earties, yo ho!

 

// De politiek draait door @ CINEMA – 05.10.18 //

Een once-in-a-lifetime chance nu vrijdag in de Cinema. De politiekers verlaten hun Adelaarsnest, Beha-Boomhut, Grot van Mijlbeek, staalfabriek, château en druivenranken, en god weet waar die zakkenvullers nog allemaal wonen. Ietwat zenuwachtig begeven ze zich onder het voetvolk.

18 10 04 De politiek draait doorCinema Vrijdag 5 oktober 2018

Deze politiekers lieten zich overhalen om een avond plaatjes te draaien in de Cinema. Dat beklagen ze zich als de wiedeweerga , wanneer Discobazaar De Wintjer ze op de afterparty te kakken zet. Huilend rijden ze naar huis in hun Jaguars, elektrische bakfietsen, Panzerwagens, geitenwollensokken en huifkarren.

Dat nooit meer.

  

// So you think you can drink @ The Factory ­­– 05.10.18 //

So you think you can drink?” In Aalst kunnen we dat. In tegenstelling tot in Lubbeekse studenten in Leuven.

18 10 04 Mojito cantus

En Hasseltse. En Kortrijkse. En Haachtse. En Hoegaardense. Wat vloeit er daar eigenlijk uit die Leuvense tapkranen?

18 10 04 So you think you can drinkThe Factory Vrijdag 5 oktober 2018

Gelukkig zijn jullie allemaal brave kinderen. Breek The Factory-ballroom af, maar houd je nachtelijke driegangenmenu van Wilfrit een beetje binnen. Je wil toch niet dat één van die 6 SPWE/MTWE’ers De Streekkrant belt? Of dat Arthur Lewis je zure brokjes uit zijn faders moet peuteren? De stoomrekening van een ondergespaagde combi is trouwens niet van de poes.

 

// Oktoberfest 2018 @ Das Geniepegen Drache – 06.10.18 //

18 10 04 Oktoberfest

“Waarom heet het dan niet Septemberfest?” – Ja, waarom, ja? Waarom zagen jullie zoveel? Vraag het anders zaterdag eens in De Geniepegen Draak. Die vermomt zich voor de gelegenheid in Das Geniepegen Drache.

18 10 04 OktoberfestDe Geniepegen Drauk Zaterdag 6 oktober 2018

Eveneens uit de Teutoonse verkleedkist geschodderd: Lederhozen, Größe Löosen, Schweinen (dat zal je altijd zien), falsche Klassikers und Freunden om du das Plank af te Zaufen.

 

// Big Birthday Bash: War Edition @ JH Ypsilon ­– 06.10.18 //

Wat is er leuker dan een verjaardag? Een niet-verjaardag! Je krijgt evenveel cadeaus en traktaties, maar je BMI, haarlijn en wettelijke leeftijd blijft lekker hetzelfde. Joepie, jee!

Wat is er leuker dan een niet-verjaardag?

18 10 04 Big Birthday Bash War EditionJH Ypsilon Zaterdag 6 oktober 2018

Een niet-verjaardag in Sergeant Waterslagers-thema!

“Wie organiseert die niet-verjaardag, weekendoverzichtsman?”

KSA Sint-Jozef en wel nu zaterdag!

18 10 04 Big Birthday BashJH Ypsilon Zaterdag 6 oktober 2018

“En vanwaar komen die cadeaus en traktaties dan?”

– Uit de pretpot!

“En klopt het dat Omdat Het Kan Soundsystem komt?”

– Christus. Moeten we je soms ook nog over de drempel van den Ypsilon dragen, of wat?

 

// Feutenavond Caepa Vestigia @ Rockbar Vulcano – 06.10.18 //

Over studentenclubs gaan er heel wat wilde geruchten. Duivelse braspartijen! Onmenselijke vernederingen! Ranzige taferelen! Fysiek en mentaal terreur! Huilende schachten! Grote ego’s! Lelijke labojassen! Mojito-cantussen die eindigen op de achterbank van een politiecombi!

Maar niet in Aalst. In Aalst zijn er alleen maar brave studentenclubs. Zoals Caepa Vestigia. Ze hebben wel lelijke labojassen, maar niemand is perfect.

18 10 04 Feutenavond Caepa VestigiaRockbar Vulcano Zaterdag 6 oktober 2018

En kijk eens aan! De goede herder van de Aalsterse pendelstudenten zal dat zaterdag zelfs zwart op wit bewijzen op de Feutenavond in Rockbar Vulcano!

Feuten” zijn overigens potentiële schachten. Als schachten al de vernepelde blattodea der studentenclubs zijn, wat zijn feuten dan? Existentiële vragen waar je zaterdagnacht gelukkig niet van moet wakker liggen.

 ***

// WIE WIL JIJ OP BETONG2019? //

Waar je dan wel van moet wakker liggen? BETONG! In 2019 landt de 9de (!) editie in het Concretepark. Welke jonge knokige, vuilgebekte inktpotten en old school vetzakken vullen de affiche?

Dat bepaal jij helemaal zélf!

Stuur tot 11 november JE PERSOONLIJKE TOP 3 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alles kan, maar Eminem en Machine Gun Kelly samen is om problemen vragen. En het skatepark ligt er net weer zo mooi bij.

“Doe ik dan eigenlijk niet jullie programmatiewerk, luie BETONG-organisatoren?”

– Eigenlijk wel. Zullen we je anders in gratis BETONG duo-tickets betalen?

***

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat