stad aalst

Biensoigné selecteert!

11.10.18 SCHRIJF ONS!

Het weekend staat voor de deur en de FOBO slaat terstond toe. De FOBO? Wat voor een beest is dat nu weer? De angst om fout te kiezen. Kijk! Het staat zelfs in de krant!

18 10 10 FOBO

Zondag sta je er alleen voor in het stemhokje. Maar al je uitgaansknoopjes? Die hakt de bloederige botte Biensoigné-bijl wel voor jou in twee! Hak, hak, hak: het weekendoverzicht is gene kak!

 

// HEISA @ Cosa Nostra – 11.10.18 //

De CULT-uur Caféconcerten kamperen ook deze donderdag op eenzame hoogte in de Biensoigné-hitparade. Wie Maarten en zijn Cosa-crew het vuur aan de schenen wil leggen, zal nog heel wat glazen boterhammen mogen binnenspelen. Hantrax was meesterlijk, en daar speelt straks alweer HEISA ten dans. Dit Limburgs-Gent trio kaapte vorige maand nog de jury- én publieksprijs op De Beloften. Een profetische programmatie heet dat dan!

18 09 27 CULT uur CaféconcertenCosa Nostra Najaar 2018

De Beloften is namelijk een stroppendragend muziekconcours dat in het verleden vaderlandse grootheden als Intergalactic Lovers en The Bony King of Nowhere oprochelde. Heisa verkoopt minder toegankelijk spul. Wat had je dan verwacht, van een band met het verzameld werk van Sonic Youth, Nirvana, Raketkanon en Tool in de platenkast?

18 10 11 HeisaCosa Nostra Donderdag 11 november 2018

“Maar het is toch wel goed spul, hé?” – Stel geen domme vragen en tot 22u00, miezerige amoebe!

 

// Martin Luther Gin @ Cirque Mystic – 12.10.18 //

Op 28 augustus 1963 sprak Martin Luther King op de trappen van het Lincoln Memorial de legendarische woorden “I have a dream”. Die droom is 55 jaar na data nog niet helemaal in kannen en kruiken. Maar we blijven eraan werken, meneer King!

Op 12 oktober 2018 spreekt Martin Luther Gin op het balkon van de Cirque Mystic de legendarische woorden “I have a beer”. De Martin zijn pint lijkt anders wel verdacht goed op een van sluikreclame ontdane fles Bombay Sapphire, maar waarschijnlijk ziet de weekendoverzichtsman weer spoken.

18 10 11 Martin Luther GinCirque Mystic Vrijdag 12 oktober 2018

Over sluikreclame gesproken: een bandje van 6MEC en 6OFC's goed gedistilleerde klassenfuif geeft je naast de betere beats van Bbeats, de nu al op draairecords aansturende alomtegenwoordige Speku en Gustj'n, en de mysterieuze Discobar Mother Milfse ... ook nog 2 € korting bij Dominos Pizza!

18 10 11 Sandwichman

“Zoveel sluikreclame, weekendoverzichtsman!” ­– Ach, het is bijklussen als sandwichman of de bedelstaf, lieve kinderen!

 

// De Helaasheid der Vlaemsche Oktoberfeesten @ JH Ypsilon – 12.10.18 //

De krawaten van Jeugdhuis Ypsilon hoeven we jullie niet meer voor te stellen. Hun Vlaemsche Oktoberfeesten dan? Die zijn helemaal terug (Aja, het is dan ook al halfweg oktober!) en staan dit jaar in teken van De Helaasheid der Dingen.

18 10 11 Vlaemsche OktoberfeestenJH Ypsilon Vrijdag 12 oktober 2018

Verwacht je dus aan ONTELBARE Vlaamse en Nederlandstalige klassiekers, vieze mulletten, would-be Roy Orbison-impersonators, de dreiging van harige bloteriken op tweewielers, en zelfs een optreden van De Helaasheid der Zingen!

En zijn er weer halve liters pils en rougekes aan extreem democratische prijzen? Uiteraard! Wat valt er ’s anderendaags nog meer te zeggen dan: “JH Ypsilon schiep de vrijdagnacht, en wij sleepten ons erdoorheen.

 

// VONK Lijsttrekkersdebat @ Cinema ­– 13.10.18 //

Zondag, de hoogdag van de democratie! Misschien mag je wel voor het eerst gaan stemmen? Hoe je dat precies doet, las je al lang en breed in Biensoignés Verkiezingen voor dummies. Blijft nog de prangende vraag: op wie?!

FOBO, FOBO! VONKs Lijsttrekkersdebat to the rescue!

18 10 11 Vonk LijsttrekkersdebatCINEMA Zaterdag 13 oktober 2018

Zaterdag zijn ze namelijk allemaal van de – haha – partij!

- De liberale ajuinenboer Jean-Jacques De Gucht (Open Vld Aalst)

- Zetelende burgervader Christoph D'Haese (N-VA Groot Aalst)

- De zedige Ilse Uyttersprot (CD&V Aalst

- Rooie Sam Van de Putte (sp.a Aalst)

- De afgescheurde socialiste Ann Van De Steen (lijstA)

- Rechtse rakker Michel van Brempt (Vlaams Belang Aalst)

- De met sikkel en hamer zwaaiende Alexander Van Ransbeeck (PVDA Aalst)

- De nog groen achter zijn oren zijnde Lander Wantens (Groen Aalst)

Alsof deze indrukwekkende line-up (Tomorrowland is er niets tegen!) nog niet genoeg is, zullen ook de jongste kandidaten van elke lijst hun onwrikbare standpunten in de CINEMA-octagon smijten.

18 10 11McGregor

Prédrink om 19u00, eerste verbale UFC-kamp klokslag 20u00!

Op de VONK-pagina ontdekt je in afwachting alvast leuke filmpjes waarin de lijsttrekkers levensgevaarlijke toeren uithalen met een luciferhoutje.

 

// Nacht van de kiezing @ Café Vredeplein – 13.10.18 //

De ijsberen sterven uit, maar wij krijgen zaterdag wel lekker 26 graden. Ook ’s nachts hebben de blote armen vrij spel. Perfecte timing. Het ziet er namelijk naar uit dat half Aalst naar de Nacht van de kiezing op én in het Vredeplein trekt.

18 10 11 Nacht van de KiezingCafé Vredeplein Affiche Zaterdag 13 oktober 2018

En gelijk hebben ze! Want wat is er fijner dan een zwoele nazomernacht op de Aalsterse Ramblas?

***

Geniet van die nazomer, lieve kinderen! En houd het daar zondag wat netjes in het stemhokje. Vrolijke groetjes, de weekendoverzichtsman.

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat