stad aalst

Couch Potato 27/11/19

Deze week hebben we opnieuw "TWEE" series uitgelicht! 

We hebben "Atypical" door Jan-Alexander. Een serie over een tiener met autisme. Een voortdurende heen en terug reis tussen de schoolbanken en Antartica!

En we hebben "The Morning Show" door Charlotte. Een duik achter de schermen van een amerikaanse ontbijtshow met een vleugje #METOO.

atypical

A Penguin a day, keeps the therapist away

Atypical: ★★★★☆

Jan-Alexander Dockers

Sam heeft autisme en moet zich een weg banen door het laatste jaar van de middelbare school en het eerste jaar hoger onderwijs.

Elke tiener kent wel wat problemen tijdens deze periode maar voor Sam is alles wat voor ons vanzelfsprekend is, ook een probleem. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn zus en zijn ouders en van zijn beste vriend/vrouwenzot Zahid.

Maar niet alles is rozengeur en maneschijn. Volg Sam en zijn bende op een reis vol liefde, bedrog, drama en vooral hilarische, ongemakkelijke momenten. Want naast de problemen van Sam, leer je ook die van al zijn naasten kennen.

De enige plaats waar Sam zich helemaal rustig voelt is op Antarctica. Hier vlucht hij dan ook regelmatig naartoe in zijn hoofd. Dus het is niet alleen een schitterende serie, je leert ook nog eens verbazend veel bij over pinguïns.

Hou je dus vast voor drie seizoenen binge-waardige afleveringen. Beschikbaar op Netflix en op Popcorntime.

Kort:

Atypical

Seizoenen: 3

Genre: Tiener

Duur aflevering: ±30 minuten

Pro: Meeslepend, persoonlijk, leerrijk (autisme/ pinguïns)

Contra: Soms ongemakkelijk/cringe

 Schermafbeelding 2019 11 27 om 10.53.43

Good morning America

The Morning Show: ★★★★☆

Alex Levy (Jennifer Anniston) en Mitch Kessler (Steve Carell) presenteren samen ‘The Morning Show’. Uit het niets slaat het noodlot toe en wordt Mitch beschuldigd van een #Metoo schandaal. Hoewel het #metoo verhaal een beetje achterhaald lijkt, brengt The Moring Show het op een atypische manier in beeld. Waar je denkt dat het uiteindelijk zal uitdraaien op een typisch verhaal over grensoverschrijdend gedrag, gaat het al gauw over de openstaande vacature.

De serie toont ook op een heel nieuwe manier een blik achter de schermen van een typische Amerikaanse ontbijtshow.

Let op: De botox in Jennifer Anniston valt op. De losbandige spring in het veld uit “The one where Ross finds out” is ze dan misschien niet meer, toch zet ze haar karakter met volle overtuiging neer. Misschien ook wel omdat ze zelf, samen met Reese Witherspoon (tegenspeelster van Anniston) de serie schreef.

Kort:

The Morning Show

Seizoenen: 1 (elke vrijdag een nieuwe aflevering)

Genre: Drama

Duur: +- 60 minuten

Pro: meeslepend, bingeable, de serie wordt elke aflevering beter

Contra: Lange afleveringen

Waar te bekijken: Apple TV+

(Goed nieuws voor mensen met Apple Music, de nieuwe streamingdienst van Apple staat dan “gratis” te uwer beschikking. “Gratis”, want je moet uiteraard al betalen voor de muziek hé sloeber! ;)

 

GERELATEERDE ARTIKELS

 • Couch Potato: Aanraders 2020

  MUST WATCH!

 • Couch Potato 04/12/19

  Cultfilm: The Prestige

 • Couch Potato 20/11/19

  Peaky Blinders & Wir Sind Die Welle

 • Couch Potatoes

  GEZOCHT

 • Paterson

  waarom je moet gaan kijken

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat