stad aalst

Maaike Ottoy

Nog maar vijfentwintig jaar en al aan het signeren op de Boekenbeurs. Niemand minder dan Maaike Ottoy kan deze life goal vanaf vandaag op haar palmares zetten.

Afgelopen vier jaar ontdekte de Aalsterse niet alleen dat ze autisme heeft, ze kwam ook haar donkere kant tegen. Ze bleef niet bij de pakken zitten en maakte er het beste van. Een stapel tijdschriften en speels knip- en plakwerk bleek dé ideale uitlaatklep. Tijdens een workshop in een van de instellingen, kreeg ze de smaak te pakken.

Maaike maakte er knappe collages en dat was het begin van haar succes. Een fraai straaltje licht aan het einde van Maaikes tunnel. Lucky us! Want wij kunnen nu meegenieten van het prachtige prentenboek dat Maaike met engelengeduld bij elkaar knutselde.

De Aalsterse topper realiseerde haar eerste boek met de steun van vrienden, familie en crowdfunding. Ze haalde zo maar liefst 5.000 (!) euro. Ook uitgeverij Stockmans geloofde in Maaike, waardoor we haar gebundelde kunstwerkjes sinds kort in huis kunnen halen.

Dat vrouwen het sterkere geslacht zijn, bewijst Maaike nog maar eens. You go, girl!

Benieuwd? Terecht!

De getalenteerde collagemaakster signeert nu zaterdag 4 november tussen 11 en 13 uur op de Antwerpse Boekenbeurs. Als je daar jammer genoeg niet kan bijzijn, ligt Poezen met vleugels en andere alledaagse waanzin op jou te wachten bij Fonetik in de Korte Zoutstraat. 

 

 

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat