stad aalst

Cyclus in Aalst

Het Aalsterse nachtleven is een techno concept rijker!

Een herhaaldelijk proces waarbij verschillende elementen elkaar doorkruisen maar uiteindelijk weer op eenzelfde positie komen. Rauwe techno en een pompende, zweverige sfeer vormen de basiselementen van deze cylus. Hiermee willen de bezielers van Cyclus zich onderscheiden van de rest.Bastiaan, Sam, Vannick en Tomas kwamen elkaar steeds vaker tegen in het nachtleven. Was het niet op Spektrum of Drempel in Aalst dan was het wel op Roots of Minimal of Kozzmozz in Gent. Alleszins, qua muzieksmaak zaten deze nachtraven op dezelfde golflengte. Een stevig fundament was dus gelegd. Enkel een stalen line up ontbrak.

Hiervoor koos de organisatie voor twee knallers van het Kortrijkse Korridor agency, bijgestaan door de zielen achter het Residence concept en aangevuld door de drie residents.

Bovenaan de line up vinden we Border One. Sinds zijn eerste ‘Bittersharp EP’ op Darko Essers Wolfskuil Records waren de bezielers van Cyclus reeds omver geblazen. Niet alleen zij, bleek zo. Ook enkele techno kingpins zoals Marcel Detmann, Ben Klock en Len Faki toonden hun support. Het rauwe basiselement van Cyclus wordt hier dan ook perfect weerspiegeld.

Onder Border One vinden we een artiest van Aalsterse bodem genaamd Phara. Dit techno geweld kwam het laatste jaar meteen stevig uit de hoek met releases op 'Black Sun Records' en het Italiaanse 'Sontntag Morgen'. Zijn bescheiden maar reeds krachtig palmares werd vorige maand uitgebreid door zijn ‘Paramount One’ EP op Pär grindviks ’Stockholm LTD’ (zie ook het artikel ’Nieuwe Phara EP’ op onze website). Wie na Cyclus niet genoeg krijgt van Phara kan hem op 31 maart achtervolgen naar de legendarische Tresor Club in Berlijn. Het laatste hebben we van Phara zeker nog niet gehoord.

Eveneens staat ‘Dynamic Duo' Medulla & Outmoded te blinken op de line-up, de stuwende krachten achter het Residence concept uit Schellebelle. Wie geen van beide kent, leefde wellicht het laatste jaar onder een steen. Met hun smooth mixing & solid track selection deden ze reeds menig voetjes dansen in zowel Cinema als Cirque Mystic (en ver daarbuiten!). 

Tot slot zorgen de residents Haeck, Hüx en Mydriasis voor een heerlijke opening en donkere sluiting van de eerste Cyclus. Deze zal doorgaan op zaterdag 18 maart in thuisbasis Cirque Mystic. We vermelden ook graag nog dat het artwork vervaardigd werd op Aalsterse bodem, met name door Sander Vankeirsbilck aka Yung Kaiser! Haal die dansschoenen dus al maar van onder het sterrenstof, time to shine.

 

Peter Van den Abbeele (Duister)

Tags

GERELATEERDE ARTIKELS

 • Brihang interview

  Prutsen & morsen

 • Biensoigné zkt

  DJ

 • Festivaltips!

  ARNAGE

 • Festivaltips!

  ELLA MICHIELS

 • Festivaltips!

  OPROER

 • Festivaltips!

  Leonard Santos

 • Festivaltips!

  Joke

 • CINEMA huren voor dummies!

 • Jawad(e) Jabo!

  On stage met Omar Souleyman

 • Innershades

  terug naar 9300

 • Eerste Innershades album

  Gewoon omdat het leuk is

 • De student in Gunther D

  Interview keizer van de ambiance

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat